Újabb megható részletek Bajor Imre betegségéről

Meg kellett válnia értékeitől

2014/11/18

Augusztus 6-án, 57 évesen adta fel a küzdelmet Bajor Imre. Nem volt könnyű harc, de mindent megtett azért, hogy győzzön a gyilkos kórral szemben. Ebben is rengetegen támogatták a nagyszerű színészt.

Köztudott volt, hogy Bajor Imre kezelésekre szorult. Mindenféle módszert kipróbált, ám ezek elég sokba kerültek, így egy idő után kénytelen volt megválni értékeitől is. Méregdrága aranykaróráját Klapka Györgyhöz vitte, hogy tovább tudja finanszírozni a kezeléseket.

„Imrét segítették a barátai, ahogy tudták, a kínai kezelésére is összedobtak pénzt, ám mindez nem volt elég, hiszen jöttek a számlák, és vitte a pénzt az orvosról orvosra járás, az utazások és a sokszor értelmetlen „kezelések”. Imre dédelgetett kincse volt egy Omega aranyóra, a végén azt is eladta Budapesten valakinek” – árulta el egy ismerős a Blikknek.

klapka
Klapka György (fotó: Kiskegyed)

Később kiderült, hogy ezt az ékszert a híres üzletember vásárolta meg a színésztől. Klapka György tisztelte és szerette Bajor Imrét, és úgy érzi, méltányos árat adott a karóráért: „Mindig az üzlet végében lévő irodámban ülök, akkor is ott voltam, amikor meglepetésemre Imre keresett. Már látszott rajta, hogy nagyon beteg, alig tudott járni. Egy arany Omega órát hozott, eredeti dobozában. A becsüsünk utánanézett, újonnan hárommillió forintért árulták. Kicsit megtoldottam azt az árat, amit a használt, ám kifogástalan állapotú óráért lehet adni, és megvettem tőle másfél millió forintért. Nagyon hamar, másfél hónappal később el is kelt, méghozzá Imrére való tekintettel egy fillér haszon nélkül. Az új vevő természetesen nem tudta, hogy kié volt korábban az óra. Ha jól emlékszem, egy tehetős édesapa vette meg a fiának, aki kitűnő eredménnyel végzett az egyetemen.”

Bajor Imrére családja és barátai mellett rajongói is emlékezni fognak, mint az egyik legnagyobb magyar színészre és egyéniségre.

Hozzászólások