Újabb terrortámadás: autóbomba Törökországban

Nők és gyerekek a sérültek között

2016/01/14

Öt embert megölt, és 39-et megsebesített egy autóba rejtett pokolgép robbanása Délkelet-Törökországban, Cinar városában. A merénylettel a rendőrkapitányságot támadták meg.

received_2491012060986581

Az óriási robbanás lerombolta a Diyarbakir tartományban található rendőrség falait, és összedöntötte annak épületét. A detonáció után több helyen is lángok csaptak fel a romok mögül. Az elkövetőknek ez sem volt elég, az összeomlás után lövöldözni kezdtek a létesítményre. A őrs melletti szomszédos házakban is komoly károk keletkeztek, amik többségükben rendőrségi szolgálati lakások voltak, melyekben nők és gyerekek is megsérültek.

A török média állítása szerint egy függetlenségre törekvő párt, a Kurd Munkáspárt (PKK) a felelős a történtekért, ám hivatalosan még egyetlen szervezet sem vállalt felelősséget. Egyes jelentések szerint a robbantással egy időben a PKK fegyveresei a biztonsági erők egy másik épületét kezdték el puskákkal megsorozni, majd tűzpárbaj alakult ki, mikor a rendőrök viszonozták a lövéseket.

A mai nap folyamán ez már a második terrortámadás, ugyanis korábban Indonézia fővárosát rázta meg hét robbanás. A detonáció után a helyi erők tűzpárbajba keveredtek a terroristákkal és  többet ártalmatlanítottak is zülük. Törökországban is ez már a második tragédia a héten: kedden Isztambul központjában egy 28 éves merénylő csatlakozott egy turistacsoporthoz, majd felrobbantotta magát. A tíz áldozat többsége idős, német állampolgár volt.

Hozzászólások