Újabb ütős húzásra készül a Dorko

Te tudod mi az a padel?

2018/10/08

Aki mer, az nyer alapon egy újabb ütős húzásra szánta el magát a Dorko, miszerint egy Magyarországon még gyerekcipőben járó, de dinamikusan fejlődő sportág, a padel mellett tette le a voksát.

A kétéves együttműködési megállapodást hivatalosan október 7-én jelentették be a felek az első Országos Padel Bajnokságon. A padel 1979-ben indult hódítóútjára Mexikóból, és Spanyolországon keresztül mára már egész Európát bevette. A sport a tenisz és a squash keveréke, amit egy 10 x 20 méteres pályán játszanak, amelyet kerítés és üvegfal vesz körbe. A játék nagyon élvezetes, dinamikus és társasági, ami magyarázza azt, hogy a sportágnak világszerte egyre több és több rajongója akad.

Bár a padel Magyarországon még gyerekcipőben jár, azért már hazánkban is érezhetők a rohamos fejlődés jelei, hiszen kevesebb mint fél év leforgása alatt megalapult a Magyar Padel Szövetség, megépült egy padelklub és immár az első országos bajnokság is megrendezésre kerül férfi, női és vegyes párosban.

„A padel most a világ leggyorsabban fejlődő sportága, reményeink szerint 3 éven belül legalább 8-10 klub lesz az országban, melyekben több ezer játékos játszik. Továbbá, éppen most tagolódunk be az Európai Padel Szövetség és a Nemzetközi Padel Szövetség alá. Ez azt jelenti, hogy lehetőségünk lesz válogatott szinten szerepelni férfi, női és vegyes párosokban, utánpótlás, felnőtt és szenior versenyeken. Ez pedig csak emeli majd a színvonalat. Tehát rengeteg elvárással és bizakodva vágunk bele a kezdetekbe, és hát az pedig külön öröm, hogy mindezt egy szintén dinamikusan fejlődő magyar márkával, a Dorkóval karöltve tehetjük.” – nyilatkozta Kerekes Péter, a szövetség elnöke.

„Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az egész Dorko csapat számára hatalmas öröm és rendkívüli izgalom ez az egész. Nem sokan mondhatják el, hogy jelen vannak egy válogatott alapulásánál, azt pedig még kevesebben, hogy támogatóként vannak ott már a kezdetek kezdetén. Márpedig a magyar padel válogatott épp most alakul meg – a szövetségi kapitány Diego Huber Gonzales, első osztályú spanyol versenyző, a bajnokság döntőseit elsőként hívja meg a válogatott keretbe. Tehát rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy itt lehetünk és reméljük, sokra visszük, és messzire jutunk majd a magyar padel bajnokokkal!” fűzte hozzá Gém Péter, a Dorko alapítója és ügyvezető igazgatója.

A Dorko egyébként másfél éve indította TEAM HUN névre hallgató programját, amelynek keretein belül a nemzeti csapatokat öltöztetik, többek közt a magyar teniszválogatott tagjait, akikkel pont egy hónapja állapodtak meg arról, hogy a játékosok öt évig a Dorko nemzeti színű melegítőit viselik majd a mérkőzéseken.

Hozzászólások