Újra divat a nyakörv

Ezt viseld ősszel

2015/09/17

Idén ősszel visszatér a ’90-es évek egyik nagy divatja. Használd te is ezt a kiegészítőt, ha feldobnád a ruházatodat! Úgy látszik, az idei év a nosztalgia jegyében zajlik. A telitalpú cipő után most újra itt a nyakörv!

Nem kifejezetten fétisből ered, de az biztos, hogy a nyakörv egyszer már meghódította a divatra éhes rajongók szívét. A ’90-es években sokan imádták a kicsit extravagánsnak ható, de domina szerelésnek is beillő dísz viselését. Mintha csak ezzel kommunikálnák a külvilág felé: vad vagyok, szelídíts meg! Nos, aki úgy érzi, kitörne belőle a szunnyadó oroszlán, de közben arra vágyik, hogy valaki tényleg elkapja a grabancát, annak mindenképpen ajánlott ez a kiegészítő. Ha pusztán csak az aktuális trend oltárán áldoznál, akkor is érdemes beszerezned egy ilyen nyakörvet. De akár magad is megcsinálhatod, mutatjuk is, hogyan!

Victoria Beckham, Gwen Stefani, Katy Perry, de még Rihanna is szívesen viseli ezt a típusú nyakláncot, hogy feldobja szettjét. De nem kell messzire mennünk, hogy példát vegyünk ikonjainkról, idehaza Vajna Timi előzi meg a divathullámot trendteremtő stílusával. Legutóbb például ez a nyakörv emelte laza stílusa fényét.

vajna timi
Vajna Timi már tudja, mi lesz az őszi divat

Ha egy kicsit viktoriánus hangulatra vágysz, akkor hívd segítségül a csipkét, de egy egyszerű plüss, vagy bőr darabból könnyű szerrel készíthetsz magadnak ékszert. Csak néhány apróságra lesz hozzá szükséged és az alábbi útmutatóra.

Szükséges eszközök:

  • horgolt csipke, plüss, bőr
  • ugyanilyen anyagú nyaklánckapocs, delfinkapocs
  • olló, tű és cérna

Így készítsd el:

Válaszd ki a neked tetsző anyagot és stílust. Egy centivel vegyél méretet a nyakadról, ilyen hosszúságú ékszert kell készítened. Vedd figyelembe, hogy mekkora az összekötő kapocs, ugyanis ez a típusú nyaklánc csak akkor szép, ha rásimul a nyakadra. Vágd méretre az anyagot, a két végére illeszd fel a megfelelő kapcsot. Varrd rá a láncra és voilá, máris kész vagy az egyedi dizájnú nyakörveddel!

nyakorv

nyekorv2

nyakorv3

Olvass még kreatív ötleteket!

Hozzászólások