Újra elítélték! – Zalatnay 2 millió miatt bűnhődik

1,5 év börtön, három évre felfüggesztve

2015/03/18

Másfél év börtönbüntetést kapott Zalatnay Cini, három évre felfüggesztve. Az énekesnőt kétmillió forintos csalással vádolták.

cini
Cini ezúttal megússza a börtönt

Ismét bírósági ügybe keveredett a már büntetett előéletű Zalatnay Sarolta. Az énekesnő korábban három évet ült börtönben, akkor is csalással vádoltál – így Cini ezúttal visszaesőként ült a vádlottak padján.

Az ügy öt évvel ezelőtt kezdődött: Zalatnaynak akkor komoly pénzügyi problémái voltak, nem tudta ugyanis fizetni az autója törlesztő részletét. Ebben az időben ismerkedett meg a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökével, Abonyi Mónikával, aki felajánlotta, hogy nagyobb összeget ad kölcsön az énekesnőnek, tartozása törlesztésére. Cini először félmillió forintot kért, majd több részletben még másfél milliót, míg végül 2010 végére 1 millió 940 ezer forinttal tartozott.

Bár Zalatnay Cini sokszor esküdözött, hogy napokon belül kifizeti a tartozást, sőt azzal is hitegette jótevőjét, hogy lánya hamarosan nagy vagyont örököl, amiből neki törleszt először, semmi sem történt. Amikor Abonyi Mónika belátta, hogy a művésznőnek esze ágában sincs visszafizetni a pénzt, úgy döntött, bírósághoz fordul. Így született meg most az ítélet: egy év hat hónap börtönbüntetés, három évre felfüggesztve, illetve a majd’ kétmillió forintos tartozás azonnali törlesztése. Cini fellebbezett az ítélet ellen.

Az ügyben enyhítő körülménynek számít az énekesnő kora és hogy az ügy öt évvel ezelőtt történt, súlyosbított azonban Cini helyzetét, hogy korábban csalás vádjával már állt bíróság előtt, amikor letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Hozzászólások