Újra jön a kánikula!

Hétvégére visszatér a nyár

2015/08/26

Szerda reggel, délelőtt a szakadozott felhőzet lassanként csökken, illetve a Dunától keletre gomolyossá válik, délután a Dunántúlon már derült égre számíthatunk, majd jön a kánikula. Csapadék nem valószínű.

A Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. Éjszakától gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 29 fok között alakul, hétvégére már kánikula várható.

nyár, gyerek, dinnye

Időjárási helyzet Európában

Európa középső és nyugati, északnyugati területein több alacsony nyomású képződmény hatására sokfelé felhős, csapadékos az idő, a hőmérséklet az átlaghoz közel, 20 fok körül alakul, visszafogott a hőingás. Ezzel szemben Dél-Európa, illetve közelítőleg a 20. hosszúsági körtől keletre eső területek időjárását egy-egy nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg. A Fekete-tenger térségében, a Balkán-félszigeten, illetve a Földközi-tenger partvidékén még 30 fok fölé melegszik fel a levegő, és jórészt derült az ég. Görögország és Olaszország tengerparti területein az éjszakák is igen enyhék, hajnalra sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását kedden egy gyengülőben lévő hidegfront alakítja, majd szerdától anticiklon épül ki térségünkben. (MTI)

Hozzászólások