Újra lesz magyar-brazil focimeccs a vb-n!

A legnehezebb csoportba kerültünk

2015/02/10

Egy magyar-brazil focimeccs híre mindig lázba hozza a hazai futballdrukkereket, és megint lesz miért izgulniuk. A nyári, új-zélandi U20-as világbajnokság E-csoportjában összesorsolták a két országot, június 4-én játszanak egymással.

Nem is kaphatott volna patinásabb ellenfelet a Szalai László irányította U20-as magyar labdarúgó-válogatott, mely a sorsolás előtt a negyedik kalapban kapott a helyet Ausztriával, Portugáliával, Szerbiával, Ukrajnával és a Fidzsi-szigetekkel együtt.

Mivel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályzata szerint ugyanarról a kontinensről nem kerülhetnek össze csapatok, a magyar együttesnek az E-jelű csoportban Brazília, Észak-Korea és a kijutást csak március végén kiharcoló afrikai bajnok lesznek az ellenfelei.

hungary2
Hat éve sikerült szép eredményt elérni a vb-n (Fotó: MTI)

“Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak. Úgy érzem, mi a lehető legnehezebb kvartettbe kerültünk – összegzett Szalai László. aki nem akart belemenni semmilyen mélyebb esélylatolgatásba. – Megpróbálunk tisztességgel felkészülni és a legjobb tudásunkat adni.”

Magyarország 1977-es debütálása óta már hatodszor játszik a korosztályos világbajnokságon, 2009-ben érte el a legkomolyabb eredményét, mikor az egyiptomi tornán bronzérmet nyertek Egervári Sándor irányításával.

Csapatunk június első hetében New Plymouth városában játssza majd a csoportmeccseit: először Észak-Koreával találkozik (június 1., magyar idő szerint reggel hatkor), majd jön a magyar-brazil (június 4., 9:00), végül az afrikai bajnok (június 7., 7:00). A hat csoportból az első kettő és a négy legjobb harmadik jut tovább. A döntőt június 20-án rendezik.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Új-Zéland, Ukrajna, Egyesült Államok, Mianmar
B csoport: Argentína, Panama, Afrika 3. helyezett, Ausztria
C csoport: Katar, Kolumbia, Portugália, Afrika 4. helyezett
D csoport: Mexikó, Afrika 2. helyezett, Uruguay, Szerbia
E csoport: Afrika 1. helyezett, Brazília, Észak-Korea, Magyarország
F csoport: Németország, Fidzsi-szigetek, Üzbegisztán, Honduras

Hozzászólások