Újra szabadlábon a körúti erőszakoló!

A bíró könnyen elengedte

2015/01/14

A bíróság úgy döntött, nem helyezi előzetes letartóztatásba azt a férfit, aki július 13-án megerőszakolt egy nőt a Dob utca és az Erzsébet körút sarkán. Pedig a tettes feladta magát, vallomást is tett, mégis szabadon engedték.

Mint az RC News is megírta, a két elkövetőt januárban kezdte keresni a rendőrség a térfigyelő kamerák felvétele alapján. Július 13-án hajnalban leszólítottak egy 52 éves nőt a Dob utca és az Erzsébet körút sarkán, majd egyikük megerőszakolta, társa pedig végignézte. Az áldozat azonnal feljelentést tett, de fél évet várnia kellett.

erőszakkal vádolt két férfi (Fotó: police.hu)
Az erőszakkal vádolt két férfi (Fotó: police.hu)

Miután a fenti fotó bejárta az országot, az erőszakoló, a 23 éves H. Dávid önként feladta magát a rendőrségen, és vallomást is tett, már szembesítették is áldozatával. Az ügyészség ezek után azt szerette volna, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a gyanúsított előzetes letartóztatásba kerüljön.

A bíróság azonban nem így látta, és szabadon engedte a férfit, akinek a társa egyébként már külföldön dolgozik. A bíró szerint, mivel önként jelentkezett, és végig együttműködött a rendőrséggel, ráadásul van állandó lakhelye és munkahelye is, nem kell attól tartani, hogy meghiúsítja a szexuális erőszak miatt folyó eljárást.

A hírek szerint már társa – akit egyébként megnevezett a kihallgatás során – már hazalátogatott egy vallomás erejéig Budapestre. Azt a bíróság a jelek szerint nem vette figyelembe, hogy a rendőrség fél évig hiába nyomozott az ügyben, a tettesek pedig lapultak.

Hozzászólások