Újra tízmilliószoros nap!

Ne csak kívánj, dolgozz is rajta

2015/11/03

Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja, gondoskodj róla, hogy minden gondolatod pozitív erővel hasson! De mit jelent pontosan az, hogy tízmilliószoros?

A nyugati kultúrába is begyűrűzött ez a gondolatiság, pedig sokan egyébként nincsenek is tisztában vele, hogy mit is jelent pontosan. Egyszerűen örülünk neki, hogy azt hisszük, ma minden megtörténhet, amit csak szeretnénk. A dolog nem ilyen egyszerű, bár nem lehetetlen.

tizmillio (2)

A tízmilliószoros nap valójában egy tibeti mozgóünnep, így ebben a kultúrában komoly hagyományokkal bír. A buddhizmus már így is rengeteg gondolatot és komoly spirituális élményt adott a nyugati társadalmaknak, ami egyúttal jó, hiszen nyitunk egy magasabb rendű gondolkodás felé, de rossz, hogy vannak, akik csak bizonyos részleteit ragadják ki, így viszont elvész az a rendszer és életmód, ami mögötte rejlik. Ez a nap a tibetiek vallása szerint négyszer van egy évben, és a holdfázisokhoz igazodik. Nálunk nyugaton és az internetes társadalom körében valamiért elindult egy óriási lavina, és már a valóságtól eltérően egyre több tízmilliós nappal találkozunk. Ahhoz, hogy meggyőződj a valódiságáról, érdemes hiteles forrást keresni. Ami biztos: egy évben mindig “csak” négy ilyen nap van, amiből az első kettő mindig teliholdra esik, a harmadik újhold után négy nappal, a negyedik telihold után hét nappal.

A buddhizmus szerint ezen a napon minden tízmilliószoros erővel hat, de eredete nemcsak ebből származik. Ők ilyenkor vallásuk alapítóját, Buddhát ünneplik, aki életének egy-egy eseményéről emlékeznek meg. A hagyomány szerint ezen a napon Buddha az égiek közé ment, hogy tanításait az isteneknek is elmondja, és köszönetet mondjon az édesanyjának.

tizmillio (4)

Ilyenkor érdemes pozitív, előre mutató, segítő gondolatokra, érzelmekre, szeretetteljes szándékra fókuszálnod. Ebben segíthet a meditáció, egy halk zene, az ellazulás. Próbáld meg kiirtani magadból a rossz érzést, de ha még fel is ütné a fejét, akkor gyorsan engedd tovább és cseréld ki valami jóra.Ezek a napok valóban óriási energiákkal bírnak, ám csodát nem tesznek helyettünk! Ott indul be változás, ahová ma koncentrálunk. Ezért érdemes pozitív, építő, kreatív, örömteli dolgokkal foglalkoznunk. A legnagyobb tévhit a mai napról: csak pozitív dolgok történhetnek. Nem! Ugyanúgy érhetnek minket rossz hírek, érezhetünk fájdalmat, történhet valami gond. De a mai napi energiáknak köszönhetően sokkal gyorsabban felül tudjuk írni ezeket az érzéseket, és helyükre be tudjuk hívni – vagy ha úgy tetszik: magunkhoz vonzani – a pozitívakat! A lényeg csupán a hozzáállásban rejlik” – mondja Papp Máté, az RC News horoszkóp szakértője.

Olvass még Lifestyle témában!

Hozzászólások