Ünnepi smink

Ragyogj az év utolsó heteiben is!

2014/12/18

Az ünnepi hetek a fényes, elegáns, igazán csodálatos smink kreációk időszaka, fontos a ragyogás, csillogás sminkünk megalkotásakor.

Bátran használjunk fényes szemhéjpúdereket, akár olyat, amiben található egy kis mikrocsillám is (de vigyázzunk, nehogy túlzásba essünk!). Olyan minőségű szemhéjpúdereket érdemes használni, amelyek jól pigmentáltak, vagyis ha az ujjhegyünkre rakunk egy keveset úgy, hogy éppen csak belemártjuk, akkor is intenzíven látszik a színe. Én például előszerettel használom Radics Gigin is az olasz Karaja nevű márka Aquacolor színpalettájából a bronzos, barnás színeket – ezekben éppen annyi csillogás van, ami még elegáns.

radicsgigi
Érdemes a természetes föld színek közül válogatni, ilyen például a barna, bézs, mogyoró barna, taupe, és a vanília. Ezek a színek biztosan jól állnak mindenkinek. Számtalan márka készül ilyenkor karácsonyi limitált szériás sminktermékekkel, mellyel meg is lephetjük szeretteinket, vagy éppen saját magunkat. Nekem most ez egyik nagy kedvencem a MAC Limited Edition 5 darabos pigment szettje, abból is a barna és arany árnyalait tartalmazó mesés dobozocska. Ebben a szettben például 4 fényes és egy matt szemhéjpúder található. A fényes szemhéj púdert akár a szemöldök csont alá is fel lehet vinni, ha tündöklő alkalmi sminket szeretnénk.

Snowflake

Sokan félnek a pirosítók és highlighterek (magasfényű, arccsontot kiemelő púder) használatától. Pedig mesés eleganciát és üdeséget lehet elérni egy jól kiválasztott highlighter és pirosító szettel. Az ünnepekkor számtalan alkalmi smink elhanyagolhatatlan része ez az egyszerű trükk, és igazán jól passzol egy fényes szemhéjpúderhez. Az olasz Karaja cégnek létezik egy úgynevezett Gold&Bronz termékcsaládja, ahol a pirosítok fényesek is. Radics Gigire például az összes tévé felvételre, vagy fotózásra is előszeretettel használunk Karaja Gold&Bronz (n18) arcpírt, hogy még üdébbé varázsoljuk az arcát.

Close up portrait of a gorgeous young blond lady with long curly

Az ünnepi sminkek, és az igazi karácsonyi hangulat elkerülhetetlen eleme a vörös rúzs. Ez lesz az alkalmi sminkünk koronája. Egy jól kiválasztott vörös rúzs nemcsak ámulatba ejti a férfi szíveket, de igazán dögösnek is érezhetjük viselésekor magunkat. Nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a saját tónusaihoz illő vöröset. Vagyis van, akinek a narancsosabb, van, akinek a mély, vagy éppen a burgundy vörös áll jól (ami most nagy divat egyébként). NE FÉLJÜNK VÖRÖS RÚZST HASZNÁLNI! Segítség lehet, ha a rúzshoz hasonló színű szájkontúr ceruzával előre megrajzoljuk a száj vonalát. De, ügyeljünk arra, hogy a kontúr és a rúzs között ne legyen eltérés, vagyis jól dolgozzuk össze! Ha véletlenül elrontottuk valahol, akkor egy fülpiszkálóra rakott alapozóval remekül tudunk javítani.

iStock_000030686754_Small

Merjünk fényes anyagokat használni, és ne féljünk a vörös rúzstól, így aztán beragyoghatjuk az ünnepeket!

Szerző: Szőnyi Zsófi, sminkes
Sofi’s make up

Hozzászólások