Unod a telet? Utazz el!

Hat út, ha menekülnél a latyakos Magyarországról

2016/01/18

Sokaknak azzal indul az év, hogy birtokba veszik a hófödte hegycsúcsokat és a lejtőkön száguldanak vagy hangulatos hüttében üldögélnek. Azoknak sem kell azonban otthon maradni, akik inkább történelmi, kulturális kalandokra vágynak. Most adunk néhány izgalmas tippet az utazni vágyóknak!

received_2491012060986581

Ahol biztosan hó vár: Nassfeld

nassfeld

Szikrázó napsütés és 110 kilométer hosszú, Olaszországba is átnyúló, hóbiztos sípálya. Ez várja Ausztria egyik legkedveltebb, családbarát sívidékén a téli sportok szerelmeseit. A 2000 méteres magasságban található paradicsomba az Alpok leghosszabb felvonójával, a Millennium Express-szel juthatnak fel a síelők. A 17 perces út tele van meglepetésekkel: karintiai nyelvleckét kaphatnak az utasok, vagy épp helyi szalonnát, sajtot és italokat kínál nekik az „ínyencfelvonó”.

Havas meseváros: Mariazell

teli_taj

A likőrjéről és mézeskalácsáról híres meseváros, Mariazell a családok számára tökéletes választás, hiszen többek között síóvoda várja a legkisebbeket. A sportolás mellett az idelátogatók a világ legrégebbi gőzvillamosát is megnézhetik, emellett kiváló programlehetőséget kínál a favágók és az erdő életét bemutató, Bürgeralpén található élménypark és múzeum is. Nem szabad kihagyni Arzberger likőrüzem, valamint Pirker több száz éves múltra visszatekintő mézeskalács sütödéjének meglátogatását sem.

Romantikus hajóút a Dunán

pozsony

Igazi kulturális élményekben lehet része annak, aki végighajózza a Duna legszebb vidékeit Győrtől Passauig. Az út során olyan építészeti emlékeket fedezhet fel, mint Pozsony négy saroktornyos vára, Melk magasztos hangulatú bencés apátsága és Linz múltidéző utcái. A hajóút fénypontját Passau történelmi városa jelenti, ahol három folyó – a Duna, az Inn és az Ilz – háromszínű vize találkozik.

Mediterrán hajóút Rómától a Szentföldig

genova

A történelemrajongóknak tökéletes választás lehet egy „úszó szállodából” felfedezni a Földközi-tenger térségét. Olyan mitikus városok várnak az utazókra, mint Olümpia és Athén, vagy felfedezhetik Görögország két legnagyobb szigetét, Krétát és Rodoszt. Aki kíváncsi az igazi olasz „dolce vita” életérzésre, semmiképpen ne hagyja ki a művészi Genovát és az ókori metropoliszt, Rómát. A térség legkülönlegesebb állomása mégis Izrael, ahol Jeruzsálemben és Názáretben több világvallás szent helyeit is megismerhetik az utazók.

A téli kikapcsolódásra vágyók további lehetőségeket találnak a MOM Park Vista Utazási Iroda kínálatában.

Hozzászólások