Űrfotók a családi nyaralásról?

Az alkalmazás, amitől fotóid sci-fi tájakká változnak

2014/09/08

A Pixite legfrissebb fényképszerkesztő alkalmazása – amely a Matter nevet viseli – képes arra, hogy egy átlagos tájképet, vagy városi fotót olyanná változtasson, amitől az az érzésünk lesz, mintha a Tatooine bolygó egy részletét, esetleg a legújabb Pink Floyd album lemezborítóját nézegetnénk. 

Matter-4

A felhasználók bármilyen fotót feltölthetnek az alkalmazásra, majd négy különböző “csomagból” választhatnak, attól függően, milyen hangulatú fényképet szeretnének létrehozni. A négy séma – egyszerű tárgyak, egyéni struktúrák, Polyonfire-kollekció, organikus elemek – mindegyikéhez rengeteg 3D-s “tárgy” tartozik, amelyeket a felhasználó saját ízlése és hangulata szerint adhat a fotóhoz.

Matter-5

A Pixite csapatának célja a Matterrel az volt, hogy amennyire csak lehet, kövesse az Instagram-művészek által felállított trendet, akik nagy előszeretettel illesztenek fotóikba 3D-s tárgyakat. Az eddigi alkalmazások mindezt csak több lépcsőben tették lehetővé, ám a Matterrel mindez jóval egyszerűbbé válik.

A Pixite olyan apróságokra is figyelt az alkalmazás létrehozásakor, mint az árnyékokkal való trükközés lehetősége, amelyet úgy is be lehet állítani, hogy a beillesztett tárgy az eredeti fotón látható napfénnyel “szinkronban” vessen árnyékot. Külön extra a programban, hogy a Matterben szerkesztett képekbe mozgó, futurista sziklákat is be lehet illetszteni, amelyek köröznek és repkednek a levegőben.

Matter-6

Noha közelről megnézve jól látszik, hogy ezek a szerkesztett képek közel sem olyan élesek és tökéletesek mint például egy CGI által generálta felvétel, de nem is ez a lényeg: a Matter-képek csupán az Instagram-őrülteknek nyújt újabb lehetőséget fanatikus képszerkesztő függőségükhöz, egy iPhone kijelzőjén pedig ezek a fotók hipervalóságosnak tűnnek.

Hozzászólások