Úristen, ne edd meg!

Az almaszezon kreatív része

2015/09/21

Egyszerre kreatív és egészséges? Hát persze! Itt az almaszezon, vesd be minél több fronton ezt az isteni gyümölcsöt. A hazai termelésű almák lassan dübörögnek a piacon, széles kínálatból válogathatsz, és még a szemedet is gyönyörködteti. Arra azért figyelj, hogy ebben a formában meg ne edd!

Gondolnád, hogy az egyik legjobb kreatív lakásdíszed ez alma lesz? Pedig így van, és nem csupán az a megoldás létezik, hogy egy üvegtálba gyűjtöd a frissen vásárolt gyümölcsöt. A létező legegyszerűbb és leggyorsabb kreatív megoldással állunk elő, amivel színesítheted otthonodat az őszi-téli időszakban.

alma

Az alma így isteni illatot áraszt magából, behálózva az egész lakást. A téli estéken egy kis fahéjjal keveredve felmelegíti a szívedet és a lelkedet egyaránt.

Amire szükséged lesz:

  • néhány szem alma
  • teamécses

Az alma szár felőli részét egy kiskanállal, vagy direkt erre a célra formázott merőkével vágd ki, mintha csak a csutkáját szeretnéd kiszedni. Arra ügyelj, hogy ne a mélysége, inkább az átmérője legyen szempont, hiszen a teamécsesnek kell mindössze beleférnie, a magok jó helyen vannak középen.

alma2

Ha kész vagy, illeszd bele a mécsest, ami lehet fehér, színes, illatos, vagy sima, amivel csak fokozni szeretnéd az élvezetet. Annyit még megtehetsz, hogy egy kis citrom levével meglocsolod a húsát, hogy ne barnuljon meg.

alma3

Persze sokáig nem állhat így egy helyben, tehát két legyet üthetsz egy csapásra, ha leégett a gyertya már fogyaszthatod is az egyik legegészségesebb gyümölcsöt! Persze csak alapos körültekintés után! Távolítsd el belőle a mécses talpát, és a biztonság kedvéért vágd le a felső harmadát, nehogy idegen anyagot vigyél be az egyébként jótékony hatású almával.

alma4

TUDTAD?

Világszerte több ezer almafajta létezik, de ebből igazán mindössze 5-6 féle kerül kereskedelmi forgalomba. A magyar kereskedők polcain a Jonatán, az Idared, Jodagold, Starking és a Golden fajták a legkedveltebbek. Egészségünk szempontjából fontos élelemforrás, sok vitamin található benne, a belek és a máj tisztítását is kiválóan ellátja. Fogyókúrázóknak az egyik leginkább ajánlott gyümölcsfajta, emellett méregtelenítésre is kiválóan alkalmas.

Hozzászólások