Úszott a VB a Kozák Danuta-Kárász Anna párosnak!

2019/08/22

A csütörtöki előfutamot követően kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna-Kozák Danuta kajakpárost a Szegeden megrendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A K-2 500 méteres olimpiai számban címvédőként indult idén a duó, akik hiába nyerték meg az előfutamot, ugyanis hajójuk könnyebb volt a megengedettnél, mely a mérlegelés során derült ki. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kozákék hajója 80 dekával nyomott kevesebbet, mint amennyit a szabály megenged. A magyar stáb is elvégezte az ellenőrző mérést, amely igazolta a mérést és sajnos valóban könnyebb volt kajakjuk.

A baki és a kizárás most azt eredményezi, hogy a magyar csapat ebben a számban nem kaphat olimpiai kvótát a vébé során. Kárász Anna számára ezzel elég hamar véget is ért a vébé, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta még 500 egyesben megpróbálkozhat a címvédéssel.

Szorítunk neki, hogy ez a hiba ne pecsételhesse meg sportteljesítményét.

A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 19 éves Nagy Bianka másodikként ért célba a női C-1 200 méter kategóriában. Bodonyi András pedig szintén a középdöntőbe jutott, ő a nem olimpiai számnak minősülő C-1 500 méteren képviselte hazánkat, ahol negyedikként végzett az előfutamban.

Ugyan a férfi K-2 500 méter sem ötkarikás szám, de ebben a kategóriában mindenképpen említésre méltó Noé Zsombor és Bogár Gábor, akik szépen lehagyták a németeket egy kemény harcból az előfutam győzteseiként kikerülve. Ők azonnal a szombati döntőbe kvalifikáltak.

Hozzászólások