Vádat emeltek Oszter Sándor ellen

Rekordidő után jutottak idáig

2015/05/14

Közel másfél év után történt előrelépés Oszter Sándor ügyében, bár nem olyan, amilyenre a színművész számított. A nyomozás megszüntetése helyett vádat emeltek ellene.

Oszter Sándor egy évvel és három hónappal ezelőtt az egyik bevásárlóközpont mélygarázsába menvén autójával megrongálta a falat. A kiérkező rendőrök kérése ellenére nem fújta meg a szondát, így bevitték a rendőrkapitányságra, majd vérvételre, ahol 8-10 felesnek megfelelő alkoholszintet mértek. Ezért ittas vezetés miatt kezdtek nyomozni az ügyben, ami most már az ügyészséghez került.

Magáért beszél, hogy a hatóság az ügyet ilyen hosszú ideig vizsgálta. Álláspontom szerint már régen meg kellett volna szüntetni a nyomozást. Arról természetesen értesültem, hogy vádemelési javaslattal a rendőrség befejezte a munkáját, de az iratokat nem tanulmányoztam át. Ügyfelem még nem kapta vissza a jogosítványát. Erre csak akkor kerülhet sor, amikor újravizsgázik, és részt vesz egy úgynevezett elterelésen, ahol az ittas gépjárművezetés veszélyeiről kell értekeznie szakemberekkel” – mondta a Blikknek dr. Balogh Gábor, a színművész ügyvédje.

Oszter Sándor
A Kossuth-díjas színésznek ittas vezetés miatt kell felelnie

Az ügyészség elismerte, hogy Oszter ügyvédje több ízben szerette volna megszüntetni a nyomozást – például azért, mert a színész állította: alkoholt csak az eset elkövetés után fogyasztott -, de mint ismert, nemhogy megszüntették volna a nyomozást, hanem vádemelési javaslattal az ügyészséghez került az ügy. 

A nyomozás során a bűncselekmény elkövetését egyébként tagadó gyanúsított és annak védője is több bizonyítási indítványt terjesztett elő, amelyeket a nyomozó hatóságnak a tényállás teljes körű tisztázása érdekében el kellett végeznie. Amennyiben bármely ügyben a gyanúsított érdemi védekezést terjeszt elő, annak ellenőrzése nemcsak feladata, hanem kötelessége is a nyomozó hatóságnak, valamint a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészségnek a megalapozott eljárás érdekében” – adott tájékoztatást a Fővárosi Főügyészség.

Hozzászólások