Vajdasági Vágta – A tornyosi Nagy Norbert nyerte a versenyt

2014/06/22

Az észak-bácskai Tornyost (Tornjos) képviselő Nagy Norbert nyerte meg szombaton a második alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Bahija Bársony nevű, 11 éves félvér lovával a Topolya melletti Zobnaticán – számolt be honlapján az eredményről a szabadkai Pannon RTV.

A Nemzeti Vágta vajdasági előfutamaként megrendezett versenyen tavaly sem Bahija Bársony, sem Nagy Norbert nem indult, most is csupán három hónapot készültek.
A második helyezett Davidovic Dejan és Likra nevű, 11 éves félvér kancája lett, akinek ez volt az első hivatalos futama. Ők Bácsfeketehegy (Feketic) színeiben indultak. A versenyző tavaly a Budapesten szervezett Nemzetközi Vágtán a harmadik lett.

fotó: civilnetwork
fotó: civilnetwork

A szeptemberi Nemzeti Vágtán rajtuk kívül a Bácskossuthfalvát (Stara Moravica) képviselő Kósa Maja és a hatéves Dolli nevű kanca indulhat.
A Nemzetközi Vágta délvidéki előfutamán Víg Dániel és a kilencéves Jasmin lett a legjobb, így a szeptemberi budapesti versenyen ők is rajthoz állhatnak.
A második alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtára huszonkét délvidéki település nevezte be lovát és lovasát. A helyszíni jelentések szerint mintegy tízezren látogattak ki az egyre nagyobb méretűvé növő lovas ünnepre, amelyen a futamok mellett lovasbemutatót, huszárbemutatót, valamint különböző szórakoztató programokat tartottak.
A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.(mti)

 

Hozzászólások