A válság kezdete? A nap, amikor a Barcelona megelőzte a Realt

Messi pedig gólgyártásban beérte Ronaldót

2015/03/09

Bár a szezon eddig úgy alakult, hogy a kiegyensúlyozottan futballozó Real Madridnak vannak a legjobb esélyei a spanyol bajnoki elsőségre, az eddig visszafogott rivális Barcelona most egy gólzáporos győzelemmel előzte meg a fővárosi csapatot a tabellán. Lionel Messi pedig behozta Cristiano Ronaldót.

Egyre inkább az az érzésünk, hogy valami gond van a Real Madrid csapatában, hiába dolgozik a világ egyik legjobb edzője a világ egyik legjobb keretével. A Carlo Ancelotti vezette gárda gödörben van, előző héten döntetlent játszott a spanyol bajnokságban, most hétvégén pedig egygólos vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában.

Márpedig ezt nem engedheti meg magának senki, akinek a Barcelona liheg a sarkában, az egyre jobban magukra találó katalánok ráadásul valósággal kiütötték a Camp Nouban a Rayo Vallecanót, és 6-1-es győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán. Lionel Messi és Luis Suárez így villogott:

De nemcsak ez a csapás érte a Realt. Az összefoglalóból kiderül, hogy Messi mesterhármast szerzett, ezzel pedig beérte a góllövőlistán a beragadt Cristiano Ronaldót, és mindketten harminc gólnál tartanak a 2014/2015-ös bajnoki szezonban. A háromszoros aranylabdás portugálnak legalább olyan rosszul megy mostanában, mint a csapatának.

A Real ugyanis az utóbbi két meccsen csak egyetlen gólt szerzett, azt is tizenegyesből, Ronaldo teljesítményéről pedig nagyon jól árulkodik az az adat, hogy a Bilbao elleni találkozón egyetlen, a kaput eltaláló lövése sem volt. Csak összehasonlításképpen: a szezon első tizenhét bajnoki meccsén 28-szor volt eredményes.

A Real Madrid kedden este 20:45-től azért javíthat, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára várja a német Schalke csapatát a Santiago Bernabéu Stadionba. Az első meccset 2-0-ra megnyerte Gelsenkirchenben, így igen nagy meglepetés lenne, ha címvédőként nem jutna a legjobb nyolc közé.

Hozzászólások