Változóan felhős-napos időre számíthatunk

Délután 22-27°C között alakul a hőmérséklet

2014/09/21

Vasárnap a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően változóan felhős-napos időre számíthatunk. Zápor, zivatar elsősorban keleten, északkeleten, délen, illetve késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban 12-17, délután 22-27°C között alakul a hőmérséklet.

Ma még gyenge melegfronti hatás érvényesül, ám hétfő hajnalban már markáns hidegfront érkezik. A fokozottan érzékenyek körében enyhébb panaszok jelentkezhetnek: alvászavar, dekoncentráltság, fáradékonyság, esetleg fejfájás, migrén, illetve vérnyomás-csökkenés. Töltsünk minél több időt a szabadban, élvezzük ki a napos időszakokat, hétfőn ugyanis elromlik az idő.

Több helyen – nagyobb eséllyel délen, délnyugaton és keleten, északkeleten – találkozhatunk záporok, zivatarok következtében nedves, csúszós útszakaszokkal, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal. Az élénk, zivatarok környezetében erős nyugati, északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A hajnali, reggeli órákban többfelé pára, foltokban köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hétfőn egy hidegfront miatt megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar, feltámad az északnyugati szél, ezzel együtt lehűlés kezdődik, délután 15 és 21°C között alakul a hőmérséklet.

Kedden hűvös, kimondottan szeles, igazi őszi időre van kilátás, a felhőátvonulásokból szórványosan záporok is kialakulhatnak. Délutánra mindössze 13-18 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán virradóra a fagyzugos helyeken akár talajmenti fagyok is előfordulhatnak, de napközben már szép, napos, őszi időre számíthatunk, a légmozgás is jelentősen gyengül. 14 és 19°C közé melegszik a levegő. Csütörtöktől felmelegedés kezdődhet.

Hozzászólások