Váratlanul tüntetők zárták le a Lánchidat

A híres taxisblokádot akarták megismételni

2015/03/19

Március 19-én, szerda délután háromnegyed hatkor tüntetők vették birtokba a Lánchidat, és egy tucatnyi autóval akadályt képeztek, lehetetlenné téve a közlekedést. Éjfélig akarták folytatni a demonstrációt, de a rendőrség végül alig egy óra alatt feloszlatta a civil kezdeményezést.

Az előre be nem jelentett tüntetésnek politikai okai voltak, főszervezője, Büki Zoltán, a “Blokád az útdíj ellen, és a demokratikus Magyarországáért”-mozgalom vezetője elmondta, hogy a kormány – általuk antidemokratikusnak tartott – intézkedési ellen kívánnak tiltakozni, szándékaik szerint ennek érdekében fontos útvonalakat helyeznek blokád alá.

A szerdai tüntetés 17:45 körül kezdődött, ekkor zárták le a Lánchidat 13 autóval, és mintegy fél nyolcig tartott, miután szabad akaratukból távoztak. Az addig eltelt időben a rendőrség szervezte át a közlekedést, lezárta az alagutat és a Várkert rakpartot. A 16-os és 105-ös busz a demonstráció miatt kihagyta a Clark Ádám téri, valamint a Széchenyi István téri megállókat, és az Erzsébet hidat használta.

Demonstrálók lezárták a Lánchidat
Fotó: MTI

Az éjfélig tervezett demonstráció végül másfél óráig tartott, az emberek akkor kezdték el elhagyni a Lánchidat, amikor autószállítók érkeztek azért, hogy elszállítsák a “szabálytalanul parkoló” gépjárműveket. Büki elmondta, azért távoztak, mert nem akarnak visszaélni az emberek bizalmával, de a szabálysértési eljárást így sem ússzák meg.

Hozzászólások