Varázslatos gyerekbirodalom

Mesés tippek, kreatív szülőknek

2015/07/03

Kicsiként mindannyiunk birodalma egykor titkaink tudója volt. A gyerekszobában olyan kincsek vannak, amik elengedhetetlen kellékei a boldog békeidőknek, amikor még az a legfontosabb kérdés, milyen ruhát adjunk Kenre, hányadik plüssünket gyűjtsük be, és éppen melyik vár uralkodói támadják meg galaxisunkat. A gyerekbirodalom fantáziákat rejt, de nem csak a lurkókét!

Hanem például a szülők is eljátszadozhatnak benne, vagy éppen vele, amikor arról van szó, milyen legyen az utód szobája? Felnőtt fejjel azt mondhatnánk, rengeteg kacat boldog tulajdonosai a gyerekek, amik lehetnek fejlesztő jellegűek, vagy éppen olyan holmik, amik a rokonok látogatásai során felhalmozódtak, de nem látnak el különösebb funkciót. Az évek alatt felhalmozódott kütyük, plüssök, játékok helyeit gondos műremekkel kell a szülőknek megtalálni, aminek néha bizony határt szab a gyerekbirodalom adta lehetőség.

Ahhoz, hogy a legpraktikusabb megoldást találjuk meg, érdemes kicsit szabadjára engedni a fantáziát. A lurkók szeretik, ha kuckós a gyerekbirodalom, sőt általában az ellen sincs kifogásuk, ha időszaknak, ünnepnek, vagy akár hangulatnak megfelelően van díszítve. Most arra az esetre mutatunk pár megoldást, amikor helyszűkében vagyunk, de vétek lenne megszabadulni az értékes kincsektől.

Ha modern, letisztult, de kis gyereknek és nagyobbaknak is hasznos megoldást keresünk, akkor érdemes hasonló kivitelben gondolkozni. Tökéletes megoldás, ha helyszűkében vagyunk, hogy felfelé kezdünk el terjeszkedni.

gyerekbirodalom2

Kisgyermekes családoknál biztos nem ismeretlen a dolog, amikor a büszke utód boldogan mutatja meg alkotását….a falon. Ilyenkor gyakran hangzik el, hogy “ugyan, hiszen még gyerek”, közben pedig fortyog a szülő a friss tapéta miatt. Előzzük meg a dolgot egy kreatív fallal. Lehet ma már olyan táblafestéket kapni, amire aztán krétával olyan alkotásokat rajzolhat a gyerkőc, amilyet csak akar. A jó benne, hogy egy mozdulattal törölhető, és jöhet a következő. Ugyanez trükkösen is megoldható, amikor kvázi kifestőkönyvként funkcionál a gyerekbirodalom fala.

gyerekbirodalom3

gyerekbirodalom4

Bizony fiúknál és lányoknál egyaránt előfordul, hogy az évek alatt a játékkészlet fontos darabjai halmozódnak fel, amit senkinek sincs szíve kidobni. Ha fogytán a hely, akkor gondolkozzunk el, milyen területeket lehet még felhasználni arra a célra, hogy rendszerezetten eltüntessük a készlet apró darabjait. Használjuk ki például az ágy alatti teret.

gyerekbirodalom5

gyerekbirodalom

Túl sok a matchbox? Ha el akarjuk kerülni a filmek tipikus apukás jelenetét, hogy a gyerekszobába lépve egy ott felejtett kisautó legyen a vesztünk, akkor egy roppant egyszerű megoldással elejét vehetjük a bajnak: mágneses sínek a falra. A srácok még azt is élvezni fogják, hogy elpakoljanak!

gyerekbirodalom6

A kislányok plüsseit pedig ötletes hálóval rejthetjük el a falra, ami még dekoratív kiegészítője is lehet a szobának. Egyszerűen csak rögzítsünk egy színes hálót a sarokba, pakoljuk bele a mackókat, és máris nagyobb a rend, mint első pillanatban volt.

11692885_10200847306180788_224442234_n

Hozzászólások