Varázslatos körmök

Ahogyan te szereted!

2015/06/08

Nyáron nemcsak a ruhák lesznek rövidebbek, de a körmök is színesebbek és bolondosabbak. Ilyenkor valahogy mindenki sokkal jobban ad magára, de akkor sincsen pánik helyzet, ha nincs kéznél megfelelő színű körömlakk.

Ugyanis ma már se perc alatt készíthetsz magadnak olyan színű lakkokat, amilyet csak szeretnél. Lehet matt, csillogó, glitteres, tündökölhet a szivárvány minden színében. Sőt, még azt is megteheted, hogy minden körmödet más-más színűre fested. Miért ne? Elvégre nyár van, mindenki sokkal boldogabb és nyitottabb, mint a szürke téli estéken.

Ahhoz, hogy saját készítésű körömlakk díszítse a kezeidet, nem sok mindenre lesz szükséged. Legyen betárazva otthon 1-2 üvegcse átlátszó körömlakk, amit ínséges időkre tartogatsz, de akár jó előre összeállíthatod a saját színkollekciódat.

Amire szükséged lesz:

  • átlátszó körömlakk
  • szemhéjpúder
  • fém golyócska
  • csillámpúder
  • papír

Nos, az összeállítás végtelenül egyszerű. Végy egy üveg színtelen körömlakkot. Ahhoz, hogy az összetevőket jó alaposan elvegyíthesd, használj fém golyócskákat, ahogy az a profi körömlakk üvegében is megtalálható. Még a végén saját márkád lesz!

körömlakk2

Válaszd ki, hogy milyen színűre szeretnéd elkészíteni, és egy régi, már használaton kívüli szemhéjpúdert törj fel. Persze úgy is rákészülhetsz, hogy kifejezetten ebből a célból vásárolsz magadnak néhány üde színt, matt, csillogó árnyalatokat, és persze ne felejtsd el a glittereket sem!

körömlakk3

Egy összehengerelt papírlap segítségével szórd bele a púdert az üvegcsébe. Hogy a színek erősségét illetően biztosra menj, inkább többször tegyél bele kevesebb adagot, hogy elérd a kívánt színvilágot. Ha kevesebb, még mindig tudod növelni, de ha túl sok, akkor abból már nem tudsz kivenni! Ha megvagy, jó alaposan rázd össze, egy igénybe vehet 1-2 percet, de ne add fel, mert megéri!

körömlakk4

Ezzel tulajdonképpen el is érkeztél a végtermékhez, most már olyan színű körmök csilloghatnak a kezeden, amilyet csak szeretnél! Még egy utolsó dolgot megtehetsz! Ha nem csillogó, hanem matt színű körömlakkra vágysz, akkor kukoricakeményítőt, vagy akár sütőport is elkeverhetsz a lakkban. Vigyázz, hogy ne legyen túl sűrű, ne csomósodjon be. Voilá! Kész is vannak a saját készítésű körömlakkjaid! Az eredmény? Friss, üde, varázslatos színű körmök!

körömlakk

Ha pedig attól tartanál, hogy elfelejted az arányokat, pedig megalkottad álmaid színét, akkor előzd meg a dolgokat! Készíts egy kis könyvecskét, amiben leírod a hozzávalókat és mennyiséget, húzz egy ecsetvonásnyit a füzetbe, hogy emlékezz rá, melyikről van szó, és biztos lehetsz benne, hogy még sorozatgyártásra is képes leszel. Jó szórakozást!

körölakk5

fotó: Pinterest

Olvass még kreatív megoldásokat!

Hozzászólások