Varázslatos leleplezések, avagy bocsi, Copperfield!

Lebuktatjuk a hét legismertebb bűvésztrükköt

2016/01/19

Gondolom mindenki vakarta már a fejét egy-egy látványosabb bűvésztrükk után, miközben azon morfondírozott, hogy is csinálhatják a szemfényvesztők, amit csinálnak. Nos, mi most hétről lerántjuk a leplet!

received_2491012060986581

Dynamo trükkjeitől mi is eldobjuk az agyunkat, de ő biztos valami emberfeletti lénytől kapja ördöngös hatalmát, így ezeket békén is hagyjuk, mert a végén eltüntet minket. Viszont a kevésbé lélegzetelállító trükkök titka az egyszerűségükben rejlik, ráadásul  nem is nehéz megvalósítani őket, ha valaki eleget gyakorolja. Jöjjenek hát szépen sorban!

1.) A levitáció

levitacio

Nem, hiába szeretnénk, a bűvészek nem a Vingardium Leviosával dolgoznak. A megoldás ennél sokkal profánabb: fémrúd. Nem valami misztikus, igaz? Ellenben annál látványosabb mutatvány, amivel emberek százait lehet elkápráztatni egyszerre. A trükk lényege az, hogy a deszkalapot, amin a nő fekszik, egy fémrúd tartja meg, a bűvész pedig úgy áll, hogy kitakarja azt.

2.) A félbevágás

felbevagas

Ez sem valódi mágia, csupán az emberi agy hiszékenységének meglovagolása. A csinos segítő bemászik a dobozba, majd maga alá húzza a lábait, miközben a bűvész rögzíti a műlábakat. Azért reméljük, mindegyikük pontosan tudja, hol szabad vágnia, ellenkező esetben csúnya vége lehet az estének…

3.) A cikkcakklány

cikkcakk

Ez a trükk is egész egyszerű, és szintén az illúziókra épít. Mikor az asszisztens bemászik a dobozba, oldalra fordul, így a pengék elkerülik a testét. Mikor a bűvész kitolja a középső részt, csak a karja mozdul vele, de a fekete vonalak miatt úgy látni, hogy a teljes törzse eltolódik.

4.) A lebegtetés

lebegtetés

Ez a mutatvány sokban hasonlít a levitációhoz, de itt nem a bűvész takarja el a tartót, hanem eleve alig látni. Mikor áthúzza a segítő felett a karikát, pontosan tudja, hol kell megállnia, hogy megerősítse a lebegés illúzióját.

5.) A lebegő ember

lebegoember

Úgy fest, a bűvészek kifejezetten szeretik a repülés, lebegés témáját meglovagolni. Ez a trükk is egyszerű: a bűvész egy fém székszerűségen ül, amit a ruhája elrejt az avatatlan szemek elől. Azt pedig, hogy ne boruljon fel, szintén fém biztosítja, amit egy szőnyeg vagy takaró fed el.

6.) Félbevágás másképp

felbevagas2

Ha esetleg valaki azt gondolja, hogy csak műlábbal lehet dolgozni, és a bűvészek asszisztenseikkel milliókat ölnek a művégtaggyártásba, az hatalmasat téved, megoldható sokkal egyszerűbben is. Mikor az egyik asszisztens bemászik a dobozba, a másik már ott gubbaszt. A félbevágás után tehát két embert látunk. Ráadásul az asszisztens tudja mozgatni a lábát, ami életszerűbb.

7.) Michael Jackson és a gravitáció

jacko

Ez pedig mind közül a legegyszerűbb, talán nem is igazi bűvészmutatvány. A cipő talpában egy apró horony van, ami a megfelelő helyen állva beleakad egy kampóba. Így mikor a pop királya dőltében elhagyta gravitációs központját, nem verte be amúgy is érzékeny orrát, hanem simán visszatért az eredeti pozícióba.

Nos, mint látható, a legtöbb trükk, mint tudtuk, nem több puszta átverésnél. Ez persze nem vesz el semmit a bűvészek érdemeiből, hiszen a legnagyobb trükkjeiket még mindig nem ismerjük. Ha pedig valaki kedvet kapott még egy kis bűvészkedéshez, ne hagyja ki nyáron a Szemfényvesztők második részét a mozikban, akik ezúttal magával Harry Potterrel erősítenek!

Hozzászólások