Varázsold újjá elhasznált holmidat!

Zseniális megoldások foltokra

2015/04/20

Régi, tönkrement, elhasznált, vagy egyszerűen csak hirtelen lett foltos ruháidat és cipőidet ne dobd egyből a kukába! Olyan megoldásokat mutatunk most neked, amihez alig néhány dologra lesz szükséged! Nem fogsz hinni a szemednek, hogyan tudod könnyen eltávolítani a szagokat, a kellemetlen izzadságfoltokat, vagy éppen a kifröccsent bort!

A házi praktikákban az a legjobb, hogy egyrészt a hozzávalók szinte mindig kéznél vannak (ezért házi, logikusan), másrészt pedig nagy valószínűség szerint kipróbált és jól bevált ötletekkel gazdagítják tárházunkat. Előfordult már veled, hogy egyik kedvenc ruhadarabod foltos lett, és nem akartál megválni tőle, de nem jött ki az egyszeri mosással? Vagy mondjuk, hogy felkaptad volna a tegnapi farmeredet, de nyomot hagyott rajta az utca bűze, vagy éppen a buszos utazás? Akkor íme néhány ötlet, hogyan tudsz megszabadulni ezektől a kellemetlenségektől anélkül, hogy ki kéne dobnod a rucit!

Van egy megunt farmered? Ne szabadulj meg tőle egyből, hanem alakítsd át kedved szerint! Mutatunk pár ötletet, hogyan lehet a régiből újat varázsolni egy szempillantás alatt! Nézd meg itt!

farmerok

1. Szagtalanítás a frigóban

Gondolom most aztán jól meglepődtél, ugye? Hogyan kerül a farmer a hűtőbe? Hát műanyag zacskóban! Tedd a szagos nadrágot egy műanyag tasakba, majd pakold be a mélyhűtőbe egy éjszakára! Ott ugyanis az alacsony hőmérsékleten elpusztul minden baktérium, ami a kellemetlen szagokat okozza, így amiatt sem kell aggódnod, hogy a nadrág színe túlságosan kifakul a sok mosástól!

házi praktikák

A mélyhűtő nemcsak a szagok eltüntetésére kiváló, hanem a gyapjúpulcsi “tartósítására” is. Ha van egy gyapjú, vagy kasmír ruhaneműd, ami nagyon vedlik, tedd azt is egy éjszakára zacskóban a mélyhűtőbe! Legközelebb már nem lesz gondod a hullajtással!

2. Hónalj folt? Semmi pánik!

Használj rá facsart citromlevet, vagy szódabikarbónát. Mindkét esetben vízzel hígítsd a folteltávolítót és hagyd néhány percig az anyagon. Durvább foltok esetén javasolt a szódabikarbónás megoldás, és kicsit dörzsöld meg az anyagot, mielőtt kiöblíted. Ezek után mehet a mosásba, sokkal jobban megtisztul a besárgult rész.

házi praktikák3

3. A vodkát nemcsak inni lehet!

Egy megoldás, amit talán még életedben nem hallottál! Ha reggel kikapod a szekrényből a ruhádat, de érzed, hogy van egy furcsa szaga, semmi pánik, ha nincs már időd átöltözni! Csak permetezz egy kis vodkát a ruhádra, hagyd megszáradni, és viszlát szagok! A vodka ugyanis megöli a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat, így máris komfortosan érezheted magad! A vodka-illattól nem kell tartanod, persze ne legyél mértéktelen a spricceléssel!

házi praktikák4

4. Borotvahabot a gallérra

Főleg a lányok biztosan találkoztak már azzal a kellemetlen szituációval, mikor a fehér és/vagy világos felsőjüket levételkor megfogta az alapozó, vagy pirosító a nyaki résznél. Elég bosszantó tud lenni, és mindenki tudja, hogy vizes dörzsöléssel semmire sem megyünk az eltávolításnál. Azonban ha ilyenkor borotvahabot fújsz a foltra, és csak utána dobod a mosásba, garantáltan kijön a piszok. Egy próbát megér!

házi praktikák5

5. Szebb, mint új korában!

Ha van egy kedvenc bőrcipőd, szandálod, amit kicsit már megviselt az évek pora, elhasznált, de nem szeretnél megválni tőle, semmi ok pánikra! Tisztítsd meg a cipellőt, majd egy vattapamacs, vagy törülköző segítségével jó alaposan töröld át testápolóval, vagy hidratáló krémmel. A cipőd szebb lesz, mint fénykorában volt!

házi praktikák6

5+1. Vörösborra fehérbort

Természetesen nem a péntek esti bulira gondolunk. A legnagyobb gondot és aggodalmat szokta okozni egy kilöttyent vörösbor folt! Tévhit, hogy nem lehet megfelelően eltávolítani. Ha vörösbor került a ruhádra, önts rá egy kis fehérbort, hagyd, hogy megszívja magát, majd csak ezután dobd a mosógépbe!

házi praktikák7

fotó: Pinterest

Hozzászólások