Vargha Zoltán fél évvel hosszabbította meg Bajor Imre életét?

A kezelőorvos úgy érzi, kénytelen megvédeni saját magát

2014/09/30

Bajor Imre halála óta rengeteg támadás érte kezelőorvosát, Vargha Zoltánt. Nem telik el úgy hét, hogy ne halljunk egy-egy fejleményt az esettel és gyógymódjával kapcsolatban. Most azonban úgy döntött, kiáll saját magáért, és a nevével fémjelezett metodikáért.

A színész özvegye, és kollégái is csalással vádolták Vargha Zoltánt. Havas Henrik felháborítónak találja, hogy reményt kelt emberekben, és úgy véli, ez az ember bűncselekményt követett el azáltal, hogy a beteg számára reményt jelentett, és ezt kihasználva anyagi haszonra tett szert. Hiszen állandóan jelen volt a különböző bulvárlapokban, amivel tulajdonképpen ingyen reklámot biztosított saját magának. Nem csak a megtévesztés, de a tévedésben tartás is elkövetett bűncselekménynek számít.

bajorimre5

„Imrét korábban is gyógyítottam, 20 éven keresztül jó cimborám volt, nem telik el úgy nap, hogy ne gondoljak rá. Ezért is esik olyan rosszul, hogy aljas rágalmakat terjesztenek rólam, próbálnak ellehetetleníteni. De nem hagyom magam, hiszen a gyógyközpontunk eredményei magukért beszélnek: 25 éves praxisom alatt több ezren gyógyultak meg klinikailag igazolhatóan. Én Imin is csak segíteni akartam, és úgy érzem, megtettünk minden tőlünk tehetőt. Tavaly novemberben az orvosok mind össze egy-két hónapot adtak neki, majd kivitték Kínába egy gyógyító központba, de ott sem vállalták. Én viszont igen, és abban biztos vagyok, hogy hat hónappal meghosszabbítottuk az életét. Nem akarom felhánytorgatni a segítségemet, hiszen szívesen tettem, de kénytelen vagyok megvédeni magamat és metodikám hatékonyságát.” – nyilatkozta Vargha a Kiskegyednek.

havashenrik2

Havas Henrik számára a legrosszabb élménye talán az volt, amikor jött a nyár, és Imre szeretett volna lemenni saját medencéjébe. Ez mindenkinek reményt adhatott akkoriban, hiszen köztudott, hogy a mozgásszervi megbetegedéseket ilyen jellegű gyógytornákkal is kezelik. De sajnos erre – Havas Henrik tudomása szerint – nem került sor.

„Mikor elkezdtük a kezelést, Imi járóképtelen volt. Legkiválóbb tanítványaimmal 6 hónapon keresztül minden nap mentünk Fülére kezelni őt teljesen ingyen, a benzinköltséget is mi álltuk. Májusban már úszkálni próbált, folyékonyan beszélt, kitűnő lett a memóriája. Nagyon fájt, mikor kitört az országos botrány, senkiben nem volt annyi betyárbecsület, gerincesség, hogy megvédjenek a rágalmaktól. Még engem fenyegettek perrel, ha nyilatkozom. Özvegye, Ildikó azt mondta nekem, hogy bármikor elismeri, hogy amíg mi kezeltük Imrét, addig az állapota egyre javult, de biztos férje elvesztésének a fájdalma miatt még nem tudott erre reagálni.” – folytatta a kezelőorvos.

dr vargha

„Megvádoltak, hogy ciánnal kezeltem Imit, ez nem igaz. Mi nemcsak a daganatot, hanem az egész szervezet daganathoz valóviszonyát, az önkorrekciós készséget, az életben maradt sejtek túlélési génprogramját erősítettük. A B17-vitaminhoz és az óriási C-vitamin-infúziókhoz, amit egy hónapig adtak be neki, semmi közöm nem volt. Sőt, nem is örültem neki, mikor megtudtam, hogy infúziót kap. Fel is kerestem egy neves onkológus-professzort, aki elmagyarázta, hogy Magyarországon illegális ez a szer, és hogy a ilyen tételben a C-vitamin az infúzióban adott oldattal együtt iszonyú fájdalmakat, oxigénhiányt okozhat. Ez sajnos be is következett.”

Hozzászólások