Variációk hajfonatra

Hogy nyáron is kényelmesen viseld a hajkoronád

2015/04/28

Ha unod a hétköznapi frizurád, ideje, hogy felturbózd a lófarkat. A legtöbb nő a kontyra, vagy hajfonatra szavaz a nyári hőségben, ami lehet ugyanolyan szexi és dögös, mint egy loknis, vagy kiengedett frizura.

A kislányok már gyerekként megtanulják, hogyan kell szép hajfonatot készíteni, amely tudást aztán a babáikon is előszeretettel hasznosítanak. Azonban nemcsak a sima egy ide, egy oda megoldás létezik, számtalan variáció van hajfonatra is.

A halszálka fonás gyakorlott kezeket igényel, de kivitelezése nem lehetetlen. A lényeg, hogy hátul bontsd két részre a hajadat, majd az egyik oldalról szálanként kezd el átfonni a másik oldalra. Mindig egy újabb szálat vegyél le, először a jobb, majd a bal oldalról. Így haladj végig, ameddig csak a haj hossza engedi, a végét pedig tűzd össze!

halszálka fonat

Még mindig divat a kislányos báj, úgyhogy nyugodtan lehetsz huncut, ha a frizurádról van szó. Készíts egyoldalas fonást, mégpedig úgy, hogy a hajtő irányából indulsz el hátrafelé, miközben mindig egy újabb tincset emelsz a fonásra. A többi hajat hagyd szabadon, had’ kapjon bele a szél!

hajfonat

Ugyanez a megoldás rövidebb, akár bubi frizurával is kivitelezhető!

hajfonat2

Különleges megoldás hajfonatra a fordított fonás, már ami az irányt jelenti. Hajolj előre, és így kezdd el fonni a hajad, tarkótól a fejbúb irányába. Nagyjából a fejed közepén állj meg vele, a maradék hajat tűzd fel kontyba, vagy akár copfba is kötheted!

hajfonat3

A kicsit csapzott, bohókás frizura elegáns lazaságot kölcsönöz viselőjének, egy egyszerű farmer-póló összeállítással még dögösebbé varázsolhatod a szettedet!

hajfonat4

A türelmesebbek megpróbálhatják ötvözni a kontyot a fonattal: fogd lófarokba a hajadat, majd néhány vékony fonást készíts el. Emeld a copfot a fejed fölé, kicsit tupírozd fel, majd engedd vissza a végénél fogva, és tűzd meg a tincseket!

hajfonat5

fotó: Pinterest

Hozzászólások