Vasárnap 23-28°C közé melegszik az idő

Nem lesz front, viszont az allergiásokra nehéz napok várnak

2014/09/07

Vasárnap eleinte a középső és a nyugati területeken fordulhat elő gyenge eső, zápor, északkeleten lehet kevesebb felhő. Később az olykor erősen megnövekvő felhőzetből továbbra is kialakulhat egy-egy zápor, keleten-északkeleten zivatar is. Nem lesz jelentős a légmozgás, 23-28°C közé melegszik a levegő.

Nem lesz front felettünk, de a változékony idő miatt a szívbetegek és az idősek körében enyhébb panaszok előfordulhatnak. Erős lesz a parlagfű pollenszórása, az allergiásokra nehéz napok várnak. Fogyasszunk könnyű ételeket, igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot!

Vasárnap eleinte főként az ország középső és nyugati harmadán és délebbre találkozhatunk eső, záporok következtében nedves, csúszós útszakaszokkal, később keleten-északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Intenzívebb záporok környezetében átmenetileg hirtelen lecsökkenhet a látástávolság.

 felho

Hétfőn elsősorban gomolyfelhők zavarhatják a napos időszakokat, főként a Dunától keletre fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Enyhe lesz a hajnal, délután pedig 25-30 fokra készülhetünk.

Kedden is marad ez a felállás, vagyis a napsütés mellett főként délután alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúlon megélénkülhet az északnyugatira forduló szél. Marad a késő nyáriasan meleg idő, 25-30 fok közötti csúcshőmérséklettel.

Szerdán a jelenlegi előrejelzések szerint északnyugat felől felhőzetnövekedés várható, többfelé számíthatunk záporok-zivatarok kialakulására. Feltámad a szél, 22-27 fok közé melegedhet a levegő. A hét közepe kissé hűvösebb, csapadékosabb időt ígér.

forrás: idokep.hu

Hozzászólások