Vasárnap is esős idő várható

Ma se hagyjuk otthon az esernyőt

2014/10/05
Vasárnap is esős idő várható

Vasárnap reggelig többnyire erősen felhős lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Eleinte több helyen, éjszaka elszórtan várható eső, záporeső. Hajnalban párássá válik a levegő, főként északkeleten, északnyugaton foltokban köd is képződhet. Vasárnap eleinte sok lesz a felhő, majd egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon hosszabb, keleten rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon és keleten alakulhat ki szórványosan záporeső. Legfeljebb a Dél-Dunántúlon élénkülhet meg a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15, 20 fok között alakul.

??????????????????????????????????????

Nézzük, hogy alakul az időjárás Európában:

Izland és a Brit-szigetek térségében ciklonok örvénylenek, emiatt kontinensünk  északnyugati területén sok a felhő, és több helyen esik az eső, záporeső. Szintén ciklon található északkeleten is, ahol többnyire erősen felhős vagy borult, esős az idő.

Szárazföldünk más részein anticiklon alakítja az időjárást. A hajnalban képződő pára- és ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Kárpát-medence és a Földközi-tenger középső medencéje fölött sok a felhő, és errefelé szórványosan eső, zápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északkelet-Európában többnyire 10 és 15, középen 15 és 20 fok között változik. Nyugaton és délen melegebb van, a délutáni órákra még 20 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli részén néhol 29, 31 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé szárazabb léghullámok érkeznek. (MTI)

Hozzászólások