Vázaszínezés saját kezűleg

Egyszerű és mutatós fillérekből

2014/09/11

Ahhoz, hogy lakásunkat színessé és egyedivé varázsoljuk nem kell vagyonokat költenünk. Elég hozzá néhány régi – épp selejtezésre váró használt eszköz – és egy kis fantázia.

Jelenlegi cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogyan hasznosíthatjuk újra a különböző formájú üvegeinket – amelyek épp kidobásra várnak. Nem feltétlenül kell a kukában, vagy a visszaváltóban végezniük, hiszen egy kis kreativitással lakásunk ékes díszei lehetnek.

1

Szeretnél egyedi színű és mintájú üvegvázát készíteni? Nincs semmi másra szükséged, mindössze egy kis üvegfestékre (lehet akár több színű is), pár különböző formájú üvegre és némi fortélyra természetesen.

A fentieket használva egyszerűen készíthetünk olyan vázákat, amelyek éppen a mi lakásunkba illenek. Biztos akad a spájzban olyan üveg, ami kidobásra vár, különböző – néha használhatatlan formájuk miatt. Lehet köztük kisebb, nagyobb, öblösek vagy akár karcsúak, nem kell értük a hobbi boltba mennünk. 2

Ha kitaláltuk, milyen színű legyen a vázánk csak öntsük bele a megfelelő színű üvegfestéket.

3

Ha túl kicsi az üveg szája, ne tántorodjunk el tervünktől, hiszen itt jön közbe egy kis fortély – neme egyszerűséggel egy fecskendővel juttassuk bele a festéket.

4

Az üveget megdöntve forgassuk ide-oda addig, amíg a festék teljesen fedi az üveg belső felületét.

5

Ezután egy műanyag ládában állítsuk a feje tetejére az immár színes vázákat

6

Egy nap száradás után máris gyönyörködjünk művünkben! Akár száraz, akár vágott virágot teszünk bele – csodásan mutat lakásunk bármelyik részén.  Ugye nem is olyan bonyolult? És még mutatós is!

 

 

Hozzászólások