A Brazil világbajnokságra készül a világ – izgalmas képek a focilázról

 A brazíliai világbajnokság június 12-én kezdődik.

2014/05/05

A luxemburgiak ellen zárják a tesztelést az olaszok

Perugiában játssza utolsó felkészülési mérkőzését a június-júliusi világbajnokság előtt az olasz labdarúgó-válogatott. Június 4-én a luxemburgi csapat lesz Cesare Prandelli alakulatának ellenfele a Renato Curi Stadionban. Erre az összecsapásra négy nappal azután kerül sor, hogy az olaszok az írekkel mérkőznek meg Londonban, a Fulham pályáján, a Craven Cottage-ban.

navas
Fotó: © Getty Images

Az olasz válogatott – amely legutóbb 13 éve lépett pályára Perugiában, és akkor legyőzte a dél-afrikaiakat – június 14-én, magyar idő szerint már 15-én az angolokkal szemben kezdi meg vb-szereplését. Ugyanebben a csoportban, a D-ben szerepel még Costa Rica és Uruguay.

Besic ott van a bosnyákok keretében

Muhamed Besic, a Ferencváros futballistája is bekerült a bosnyák válogatott előzetes világbajnoki keretébe. Safet Susic szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján 24 játékost nevezett meg, így a listáról már csak egyetlen labdarúgó marad le a június 12-én kezdődő brazíliai tornáról. Szinte biztos, hogy a zöld-fehérek játékosa ott lesz majd a vb-n, legalábbis ezt támasztja alá a szakember nyilatkozata.

Már hónapokkal ezelőtt tudtam, hogy Besic benne lesz a csapatban, ugyanis ő az egyetlen, aki képes lehet megfogni Lionel Messit” – mondta Susic, aki hozzátette, hogy azért nem jelölt több támadót a keretbe, mert a gárda egyetlen csatárral áll majd fel. A bosnyákok az argentinokkal, az irániakkal és a nigériaiakkal kerültek azonos csoportba. A tréner elmondta: a dél-amerikaiak kiemelkednek a kvartettből, ugyanakkor jó esélyt lát arra, hogy kiharcolják a továbbjutást.

Legutóbb húsz évvel ezelőtt, az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon szerepelt olyan játékos, aki a magyar bajnokságból került be hazája keretébe, a Honvédból Emeke Ezeugo a nigériai válogatottban lépett pályára, igaz, csak a bolgárok elleni csoportmérkőzésen kapott lehetőséget, csereként mindössze 13 perc jutott neki.

 

Hozzászólások