Vb-2014 – Pénzsóvárok a kameruni focisták

Mesés prémiumot kérnek a kameruniak

2014/05/27

A kameruni sajtó élesen bírálja a világbajnoki részvételért cserébe szerinte túlzó pénzügyi igényekkel előálló labdarúgó-válogatott tagjait. 

Szemérmetlen követelésről” ír a Le Jour című napilap, amely úgy véli “a válogatott futEllenőrzésballistái mesés prémiumot igényelnek” a VB-2014-en való részvételért.

VB-2014 - Kamerun csapata
VB-2014 – Kamerun csapata

Sajtóértesülések szerint az összeg fejenként 120 millió közép-afrikai valutaközösségi frank (FCFA), amely 182 ezer eurónak (55 millió forint) felel meg, miközben a kameruni kormány ennek a harmadát ajánlotta május 20-án, s azon azóta csak minimálisan emelt. A Le Jour úgy véli, itt az ideje kérdőre vonni a játékosokat határtalan pénzsóvárságuk miatt. Egy másik lap, a La Nouvelle Expression is úgy tudja, hogy jelenleg “feszült a helyzet a prémiumok ügyében“.

A válogatott játékosok négy éve fejenként 45 millió FCFA-s prémiumban részesültek – ennyinél tart most a hivatalos ajánlat -, de ezért nem tudtak felmutatni tisztességes eredményt: mindjárt a csoportkör után búcsúztak három vereséggel, 2-5-ös gólkülönbséggel.

A június 12-én kezdődő brazíliai vb-n Kamerun együttese a házigazdák, illetve Horvátország és Mexikó csapatával szerepel egy csoportban.

Hozzászólások