Vegaburgerrel támad a Burger King

2019/11/18

Egyre több a vegetáriánus életmód követője, ezért a Burger King úgy döntött, hogy alkalmazkodik az emberek étkezési szokásaihoz és beújít egy vegaburgerrel.

Egy hete már idehaza is kapható a Burger Kingekben húsmentes hamburger. Az The Vegetarian Butcher (az Unilever színeiben) partnerségre lépett a céggel a húsmentes Rebel Whopper szendvics megalkotásában és forgalmazásában. A különleges szendvics még kezdeti fázisban van és 25 európai országban csupán 2500 Burger Kingjében érhető el. A magyar vegáknak az a jó hírünk van, hogy idehaza is kapható a finomság, így nem kell várniuk úgy, ahogy a Közel-Keleten és Afrikában élő burger raongóknak.

Ezzel az újítással Európában a Burger King lesz a legnagyobb olyan étteremlánc, amely növényi alapú hamburgerpogácsát készít.

Az együttműködésről Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletágának ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta: “Fejlesztő séfjeinket motiválja a kihívás, hogy bebizonyítsák, a növényi étrend nem egyenlő az ízélményekről való lemondással. Tudjuk azt is, hogy az élelmiszeriparban az üvegházhatású gázok kibocsátása a húsok, köztük is főként a marhahús előállítása során a legmagasabb, így különösen fontos számunkra, hogy ezen a téren tudjunk ízletes alternatív megoldást kínálni. Reményeink szerint a hazai vendéglátó szektorban is kedvező fogadtatásra találnak a The Vegetarian Butcher növényi alapú termékei és 2020-tól szélesebb körben is elterjednek majd.”

Te kóstoltad már? – Írd meg róla a véleményed kommentben.

Hozzászólások