Vége az átoknak? Karnyújtásnyira került az Európa-bajnokság

Kínkeserves győzelem egy hobbicsapat ellen

2015/10/09

A magyar válogatott nehezen ugyan, de Böde Dániel két góljával 2-1-re győzni tudott Feröer-szigetek ellen a Groupama Arénában, így közel került az Európa-bajnokság. Amiért pótselejtezőt már biztosan játszunk, hacsak…

Borzalmas eső félidőt produkált a magyar válogatott, Bernd Storck szövetségi kapitány valószínűleg maga sem értette nagyon azt a “győztes” taktikát, amit kitalált, ha egyáltalán kitalált valami. Negyvenöt percig tizenegy játékosunk lézengett a pályán, és fogalma sem volt, mit kellene csinálni. Ajándékoztunk egy félidőt az ellenfelünknek.

Ugyanis a félamatőr Feröer-szigetek nagyon is tudta, mit akar. A 11. percben Róaldur Jakobsen úgy fordult le Juhász Rolandról a tizenhatoson belül, mint egy megye I-es szintű védőről, majd a lemerevedett és tehetetlen Király Gábor mellett a hálóba passzolt (0-1). Egy értékelhetetlen első félidő után a szünetben végre becserélték Böde Dánielt és Németh Krisztiánt, akik életet hoztak a magyar csapat játékába.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A csapatot és a reményt Böde Dániel védte meg, aki előbb gyönyörűen helyezett fejessel egyenlített, majd vérbeli csatárhoz illően két csel után a léc alá vágta a labdát, megfordítva ezzel a végeredményt. Mondjuk a végén még kellett izgulni rendesen, nehogy kiegyenlítsen Feröer válogatottja, de szerencsére megúsztuk.

“Madarat lehetne velem fogatni, hihetetlen erőt adott, hogy a szurkolók már a mérkőzés előtt az én nevemet skandálták, bízom benne, hogy sikerült meghálálnom a bizalmat – mondta Böde a lefújás után. – Amíg korábban a televízióban nézhettem csak a mérkőzéseket, nem gondoltam volna, hogy esetleg Európa-bajnokságon játszhatok, bízom benne, hogy továbbra is számítanának rám.”

Győzelmével a magyar válogatott már biztosan ptselejtezőt játszik, de akár csont nélkül is lehet ebből Európa-bajnokság, ugyanis közvetlenül kijutunk Franciaországba, ha az utolsó fordulóban legyőznénk a már csoport utolsó görögöket, és Románia legfeljebb ikszel a Feröer-szigeteken.

2016-os Európa-bajnoki selejtező. F-csoport, 9. forduló.
Magyarország – Feröer-szigetek 2–1 (0–1)
Budapest, Üllői út, V: Schörgenhofer (osztrák)
Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Guzmics, Kádár – Nagy Á., Tőzsér (Németh K. a szünetben) – Bódi (Böde a szünetben), Gera, Dzsudzsák – Nikolics (Priskin 75.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerzők: Böde (63., 71.), ill. Jakobsen (11.)
Piros lap: Gregersen (93.)

Hozzászólások