Vége az unalmas csomagolásnak!

Így cicomázd a papírt, ha egyszerű

2015/12/15

Aki már nagyon érzi magán a karácsony hangulatát, az biztosan mindenféle apróságot bevásárolt a családjának és barátoknak. Aki még nem pörögte túl a kérdést, annak is eljön egyszer csak a pillanat, amikor át kell adni az ajándékokat. Hogy ne csak egy díszzacskó borítsa a meglepetést, hoztunk neked pár kedves ötletet csomagoláshoz.

Valóban, a karácsonyi ajándékok átadásának legegyszerűbb módja, hogy bevágod egy csillogós zacskóba és kész. Ha ennél egy fokkal személyesebbé szeretnéd tenni a pillanatot, akkor jó, ha ezt is magad készíted el. Mint mindennek, ami a saját kezed munkáját dicséri, így ennek is jóval nagyobb értéke lesz. A csomagolásnak is megvan a maga hangulata és élvezeti értéke, csak meg kell benne találni a szórakozást.

Amúgy, ha belegondolsz egy pillanatra, téged is sokkal jobban lázba hoz a kérdés, hogy mit rejt a csomagolás, mintha egyből kiderül, hogy mit kapsz. Abban legalább te is és az ajándékozott is biztos lehet, hogy arra a néhány percre valóban foglalkoztál a készülődéssel. Persze, sokan hivatkoznak a praktikumra, meg a kézügyesség hiányára, de hidd el, nem a végeredmény a legfontosabb, hanem tényleg az, hogy gondoltál a másikra és foglalkoztál vele a készülődés idején.

Az elszántabbak pedig még a csomagolóanyagot is maguk díszíthetik. Ha van egy kis időd, akkor kifejezetten jó szórakozás cicomázni, ragasztani és kikapcsolni az agyadat arra a kis időre, míg a rajzolással vagy elfoglalva. Igazi terápia itt az év végi rohanásban! Nem kell hozzá más, mint a legegyszerűbb natúr színű csomagolópapír, és a kiegészítőkkel már ragasztgathatsz is! Fenyőág, ragasztócsík, fotó a családi albumból, ez csak néhány praktikus ötlet a tárházból. Mutatjuk, hogy melyik megoldás nyerte el leginkább a tetszésünket!

Egyszerűen nagyszerű

Fogj egy ceruzát, aminek radír van a végén. Mártogasd fehér festékbe és pettyezd be az üres papírt. Kösd át fehér masnival, ha még szebbet szeretnél készíteni, akkor fogj néhány rózsát a szalaghoz.

csomagolas2

Pecsételj

A névre szóló csomagolást egyszerűen néhány betűmintázóval életre hívhatod. Bármelyik papír-írószerben találsz ilyen pecsételőt, de még az is előfordulhat, hogy akad pár a gyerekszobában.

csomagolas5

Nem rém a szarvas

Ha kicsit több időd van akkor jöhet a cukiskodás. Egy rénszarvas, hóember vagy télapó megformázása a csomagoláson, vicces figurák rajzolása szórakoztatóvá teszi az ajándék kibontását.

csomagolas

Arca szóló ajándék

Ha nincs sok időd az előkészületekre, akkor is személyes az ajándékod, ha a régi gyűjteményből előhorgászol egy portréképet és ezt teszed a papírra. Így abban is biztos lehetsz, hogy mindenki megtalálja a neki szánt meglepetést.

csomagolas6

Nyalánkságok újratöltve

Játékos és vicces, ha választasz pár tipikus karácsonyi kiegészítőt, cukorkát, nyalókát, és nemes egyszerűséggel egy spárga segítségével ráhelyezed a dobozkára. Szórakoztató és mulatságos, arról nem is beszélve, hogy a végén még meg is ehetitek a csomagolást!

csomagolas7

Fenyő ünnep…

Ha végképp nincs időd a kiegészítők beszerzésére, akkor irány a kert, szakíts egy ágat a fenyőről (valójában a tuja is megteszi), tisztogasd meg és egy színes szalaggal kösd át a díszítésedet. Senki se fogja azt hinni, hogy ez nem direkt így volt kitalálva. Ha kevésnek érzek, akkor a korábbi pöttyözős technikával még ezt is feldobhatod!

csomagolas8

fotó: Pinterest

Hozzászólások