Vége! Eltűnik a köd, jön a napsütés

2016/01/28

Csütörtökön többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északon, északkeleten és keleten lehet tartósabban borongós, ködös az idő, helyenként szitálás is előfordulhat.

received_2491012060986581

Délen, délnyugaton, délutántól pedig Sopron, Győr környékén is élénk lehet a szél. Délután a napos tájakon 10-15°C-ot mérhetünk, máshol 3-8°C valószínű. Frontmentes időre számíthatunk, de a fokozattan érzékenyek körében meleg- és hidegfronti tünetek is előfordulhatnak. Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, fáradékonyság, tompaság, migrén és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A tartósan párás, ködös tájakon élőknél felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, valamint a hőérzet is alacsony lesz. Ugyanakkor többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lesz az ott élők hangulatára, közérzetére. Nagy lesz a megfázásveszély, valamint a nyirkos idő kedvez a légúti megbetegedések terjedésének. Továbbra sem feledkezzünk meg a meleg, réteges öltözékről, ugyanis könnyedén megfázhatunk! Fordítsunk kellő figyelmet a vitamin- és tápanyagbevitelre is!

Napközben főként északkeleten számíthatunk szitálásra, kisebb esőre, emiatt ott továbbra is lehetnek síkos, csúszós útszakaszok. A reggelre képződött köd főként északon, északkeleten maradhat meg tartósan. Ezeken a tájakon hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan! Az ország déli felén, illetve délutántól Sopron, Győr környékén élénk széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat esőt, záport északnyugat felől, és ez a csapadékmező az esti órákra délkelet felé távozik is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Délután 3-11 fok várható.

Szombaton reggelre többfelé képződik köd, majd napközben az élénk déli, délnyugati szél hatására egyre többfelé kitisztul a levegő, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északon és az Alföld egy részén azonban tartósan megmaradhat a köd. Itt lesz hidegebb, a napos tájakon viszont 8-12 fokot is mérhetünk.

Vasárnap egy újabb gyenge hidegfront hoz feltámadó szelet, szórványosan esőt, záporokat. Folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, délen, délnyugaton 11-14 fok körüli maximumokat is mérhetünk. Hétfőn egyre többfelé kisüt a nap, helyenként akár 14-17 fok is lehet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások