Véget ér a rémálom?

Elhagyhatja Bora Borát a fogvatartott anya és fia

2015/06/23

Négy év után végre véget ér a rémálom Nyíri-Kovács Patrícia számára, akit férje Bora Borán tartott fogva kisfiukkal együtt. A magyar lány eddig hiába kért segítséget, most azonban végre törvényesen is elhagyhatják a szigetet.

Paradicsomi nyaralásnak indult, ám rémálom lett Patrícia utazása: a magyar lány négy éve költözött koreai származású, francia állampolgár férjével Japánba, ahol megszületett kisfiuk, Noah. A család Japánból az egzotikus Bora Borára költözött, csakhogy a házaspár viszonya ekkorra megromlott. Patrícia férje erőszakos volt, bántalmazta, verte feleségét, sőt elvette ő és kisfia útlevelét is, hogy még csak véletlenül se hagyhassák el az országot.

Nyíri-Kovács Patrícia többször kért segítséget az polinéziai hatóságoktól, ám azok nem hallgatták meg a kérését. Közben édesapja itthon kampányolt érte: a francia nagykövetség előtt 21 napig éhségsztrájkolt, hogy felhívja a figyelmet lánya szörnyű helyzetére.

Nyíri Patrícia 2
Ez a fotó bejárta a világot

Úgy tűnik, a család végre fellélegezhet, ugyanis a bíróság Patríciának ítélte Noah felügyeleti jogát, és bár Magyarországra egyelőre nem, Tahitire már átköltözhet anya és fia.

„Rettenetesen várom a pillanatot, amikor elmondhatom a fiamnak, hogy költözünk… Óriási örömöt és boldogságot érzek, hogy végre normálisabb életünk lehet. Közben félek. Azt hiszem, akkor leszek igazán nyugodt, ha már Tahitin leszünk mind a ketten. Még fel sem fogtam igazán, hogy tényleg átmehetünk és velem lehet Noah. Amiatt izgulok, hogy vajon az apja hogyan változtatta meg őt, miket mondott neki” – nyilatkozta az édesanya a wmn.hu-nak.

Patrícia borzasztó dolgokon ment keresztül az elmúlt négy évben, és csak reméli, hogy ő és Noah megpróbáltatásinak végleg vége.

„Idén április elején a büntetőperben volt egy hét és fél órás kihallgatás. Ott végre ki tudtam mondani mindent, amit addig nem sikerült úgy, hogy a férjem ott ült bent a teremben. Azóta elmúltak a nagyon erős félelmeim. Amikor a közelembe jön, már nyugodtabban viselem. Könnyebbnek érzem magam attól, hogy hallotta az egészet, amit mondtam. A végén megkérdezte a bíró, hogy tisztában vagyok-e azzal, hogy ha elítélik a férjem, akkor börtönbe is mehet. Azt válaszoltam, hogy igen. Aztán megkérdezte, hogy azt szeretném-e, hogy ő börtönbe menjen. Azt válaszoltam, hogy azt szeretném, hogy igazságot szolgáltassanak. De folyamatosan kérdezte, hogy azt szeretném-e, hogy börtönbe menjen. Végül kimondtam, hogy igen, azt szeretném, hogy a bíróság ítélje el, és ha börtönbe kell mennie, menjen. Pokoli nehéz volt ezt kimondani. Azóta érzem azt, hogy kiszabadultam a hálójából. Ez egy nagy lépés volt a gyógyulás felé” – tette hozzá az anyuka, aki reméli, hogy hamarosan Európába is visszaengedik kisfiával.

 

Hozzászólások