Vegetáriánus lasagne

A legismertebb olasz étel hús nélkül

2016/11/25

Bár a lasagnet mi jó húsosan szeretjük, azért a vegetáriánus ételek kedvelőinek is elhoztunk egy remek olasz receptet, ami könnyen elkészíthető.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg Lasagne tészta (friss vagy “száraz”)
  • 1 adag besamelmártás
  • 40 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg padlizsán
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg gomba (friss)
  • 1 db hagyma
  • 1 pohár tej
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek extra szűz olíva olaj
  • izlés szer csipet só
  • izlés szer csipet bors (őrölt)

Elkészítés: 

1. Pucoljuk meg a zöldségeket. A hagymát és a répát vágjuk nagyon apróra, a cukkinit és a padlizsánt vágjuk kockákra. A gombáknak a földes részét távolítsuk el, majd folyó víz alatt mossuk meg. Vágjuk apróra.
2. A hagymát egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az kockára vágott zöldségeket és a gombát, majd a nagyon apróra vágott répát is. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsompürét is. Főzzük kb. 10 percig. 

3. A sütőt 200 C°-ra melegítsük fel. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki majd néhány kanál besamelmártást terítsünk szét. Tegyünk rá lasagne lapokat, majd a zöldséges ragut. Addig folytatjuk amig a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére lasagne lapok ill. besamelmártás kerüljön.

4. A végén a maradék felkockázott vajat tegyük a tetejére és toljuk be a sütőbe. Kb. 20 percig süssük. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat! 

 

Hozzászólások