Vegetáriánus sztárok

A hírességek a húsmentességre esküsznek

2014/07/03

Manapság egyre népszerűbbek a sztárok által követett diéták, de kevés szó esik arról, melyik sztár választotta a hús nélküli étkezést. Rengeteg olyan hiresség van, aki ezt az életformát és étkezési formát választotta, van aki egyszerűen nem kedveli a hús izét és van, akinek a döntése mögött elvi okok állnak, az állatvédelem mellett kötelezte el magát.

Mike Tyson1. Mike Tyson

Szinte hihetetlen, hogy az izomkolosszus is vega, de már 2010 óta nem eszik húst. Hogy mi áll a dolog hátterében? “Azért lettem vegan, mert ez nekem lehetőséget ad egy egészségesebb életre. Régebben tele voltam drogokkal, a kokain miatt nagyon nehezen vettem a levegőt, magas volt a vérnyomásom , majdnem meghaltam. Amióta nem eszem húst, azóta kitisztult a szervezetem és sokkal jobban érzem magam.”- nyilatkozta az ex-boxoló.

natalie-portman

2. Natalie Portman

A bájos szinésznő 2009 óta nem fogyaszt húst, ennek oka az, hogy elolvasott egy könyvet a húsiparról és a húsfeldolgozásról és annyira megdöbbentette, hogy milyen körülmények között dolgozzák fel a húst, némely gyárakban hogyan kínozzák az állatokat a tartásuk folyamán, hogy már 5 éve nem fogyaszt állati fehérjét. 2011-es várandóssága alatt a baba miatt evett tojást és sajtot, de azóta visszatért a vegan táplálkozáshoz. Még a 2012-ben tartott esküvőjén sem szolgáltak fel húst.

Usher3. Usher

A zenész nem olyan régóta követi ezt az életmódot, 2012-ben hagyott fel a húsevéssel. Elsősorban az egészsége miatt, mert édesapja 2008-ban hunyt el szívinfarktusban, ekkor Usher teljes kivizsgáláson esett át és ekkor választotta a hús mentes életet. Amióta nem eszik húst, könnyebbnek és egészségesebbnek érzi magát és sokkal energikusabb.

 

4. Joaquin Phoenixjoaquin_phoenix

A színész már három éves kora óta nem eszik sem húst, sem halat, akkor ugyanis elment horgászni és trauma érte. ” A családom és én hajóval mentünk, hogy halat fogjunk. Néztem, ahogy a halak küzdenek az életükért, bámultam a haláltusájukat. Úgy éreztem, mintha a halak a testvéreim lettek volna. Nem tudtam és nem is akarom túltenni magam ezen a traumán.”- nyilatkozta a színész.

Steiner Kristóf5. Steiner Kristóf

Természetesen a magyar sztárok között is akad olyan, aki nem fogyaszt semmilyen állati fehérjét, úgynevezett vegán. Steiner Kristóf is ilyen, 2008 óta követi ezt az étkezési módot. Elmondása szerint egy étteremben ült, ahol éppen libacombot evett, de felfedezte, hogy a kezében tartott comb és Özge kutyája között szinte semmilyen különbség nincs. Ekkor döntött úgy, hogy nem eszik többé semmilyen állati eredetű fehérjét. Azóta népszerűek vegán receptjei, nemsokára megjelenik saját szakácskönyve is.

Hozzászólások