Végre felszakadozik a felhőzet

23 fokos maximum lehet

2015/06/24

Szerdán napközben nyugat felől lassan csökken, felszakadozik a felhőzet, csak néhol alakulhat ki zápor, ugyanakkor délkeleten, keleten estig sok marad a felhő.

Átmeneti szünet után több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar. A gyakran megélénkülő északnyugati szelet kedden napközben többfelé erős, főként délen és zivatar idején viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 23 fok között várható.

nyári eső

Időjárási helyzet Európában

A Balti-tenger déli partjai fölött ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere Közép-Európán át egészen az óceánig húzódik, a front mentén többfelé fordul elő csapadék. Elszórtan zivatarok alakulnak ki a délutáni órákban főként a mediterrán térség nyugati felén, illetve a kontinens keleti határán, de néhol a Skandináv-félszigeten is megdördül az ég. Az említett ciklon előoldalán meleg levegő áramlik a Balkán-félsziget és a Kelet-európai-síkság fölé, míg a front mögött hűvös léghullámok árasztják el a kontinens belső részeit. Skandináviától egészen Észak-Franciaországig jellemzően 15 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, az Ibériai-félsziget középső és keleti részén ugyanakkor továbbra is tartja magát a hőség, 30-35 fokos délutáni hőmérséklettel. A Kárpát-medence időjárását szerda estig egy délkelet felé mozgó hidegfront alakítja, hatására egyre többfelé várható csapadék, és holnapra a medence délkeleti felén is visszaesik a hőmérséklet. (MTI)

Hozzászólások