Végre megszűnik az embertelen kánikula!

Kellemes nyári idő várható

2015/07/26

Vasárnap északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, véget ér a kánikula. Keleten eleinte még több helyen valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon már csak egy-egy zápor lehet.

Az élénk, néhol erős délnyugati szél estétől előbb északnyugaton, később máshol is északnyugatira fordul, és több helyen viharossá fokozódik. Vasárnap a kezdetben erős, néhol még viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Viharos széllökések zivatarok környezetében is várhatók. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 30 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

Nyugat-Európa fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. Szintén ciklon található szárazföldünk északi, északkeleti területén, így nincs kánikula, ott is felhős, csapadékos az idő. Ugyanakkor Európa keleti, délkeleti tájainak időjárását magasnyomás alakítja, ott általában derült az ég, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati részén többnyire 11 és 22, középen 23 és 30 fok között változik. Délen, délkeleten van a legmelegebb, arrafelé a délutáni órákra 30, 38 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, nyugat felől eleinte nedves, meleg, majd egyre szárazabb, hűvösebb léghullámok érkeznek. (MTI)

Hozzászólások