Végre strandidő a hétvégén!

Szombaton használjuk ki az időt, mert vasárnaptól eső jöhet

2014/07/26

Eddig egyik hétvégével sem volt szerencsénk, folyamatosan vagy rossz idő volt, vagy zivatarok szakították meg a strandidőt. Ez a hétvége reméljük, hogy más lesz, mint a többi, hiszen az meteorológusok jó időt ígérnek. Az Országos Meteorológiai Intézet előjelzése szerint az egész országban szikrázó napsütésre számíthatunk, amit néha egy-egy zápor azért megzavarhat. Használjuk ki a szombatot, mert vasárnaptól már sokkal borúsabb időt jósolnak!

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, és helyenként – legkisebb valószínűséggel az Alföldön- zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 32 fok között valószínű.
Igencsak fülledt idő elé nézünk, hiszen az elmúlt napokban lehullott csapadék ha felszárad, jelentősen növeli a levegő páratartalmát. Emiatt könnyen kialakulhatnak kisebb zivatarok, de jelentősebb esőre szombaton nem kell számítanunk. Használjuk ki ezt a napot, mert vasárnaptól jelentősen romlik az időjárás.

Vasárnap eleinte még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd dél- délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben a déli- délnyugati megyékben, napközben már másutt is egyre többfelé, több alkalommal várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás illetve jégeső is. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Nappal 25-32 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz a melegebb – olvasható az előrejelzésben.

Hozzászólások