Végre visszatér a napsütés

14°C-ra van kilátás

2015/10/21

A legtöbb helyen már többórás napsütés lehet, a felhőátvonulásokból legfeljebb csak néhol – elsősorban északon, északkeleten – alakulhat ki futó zápor. A Dunántúlon szeles marad az idő. Hajnalban 1-7°C várható, de helyenként talajmenti fagy is előfordulhat, míg délután 11-14°C-ra van kilátás.

Ma már nem kell fronthatásra számítani, de a hideg, nyirkos, esős idő fejfájást, reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak felerősödését okozhatják. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély! Ha tehetjük, az őszi napsugarak melegében sétáljunk egyet a friss levegőn.

Csütörtökön is többórás napsütés lehet, csapadék már sehol sem várható. Élénk, helyenként erős lehet az északi, északkeleti szél. A hideg hajnalt követően délután 11-15°C várhatóA hosszú hétvégén csapadékmentes, csendes, őszi időre készülhetünk több órás napsütéssel, hajnali pára- és ködfoltokkal. A reggelek csípősek lesznek, néhol talajmenti fagy is lehet. Délutánonként 13-15 fok körül alakul a hőmérséklet. Időnként feltámadhat a szél.

Hétfőn sok felhő, csak kevés napsütés várható, de esőre egyelőre nincsen kilátás. A hideg, őszi reggelt követően délután 11-16 fokot is mérhetünk. A légmozgás gyenge marad.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások