Vendégeket vársz az év utolsó napján, de fogalmad sincs, mivel várd őket? Most mutatunk néhány vendégváró finomságot, amiket ráadásul könnyű is elkészíteni.
Nem kell órákon keresztül a konyhában sertepertélned, hogy lenyűgözhesd a barátokat, elég csupán néhány mutatós vendégváró nasit készítened, amikért biztosan odáig lesznek!
1. Gyors pizzás csiga
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 2,5 dl langyos víz
- 1 ek kristálycukor
- 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
- pizzakrém
- sonka vagy más felvágott
- sajt
Elkészítés:
- Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni.Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyútjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).
- 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.
2. Guacamole
Hozzávalók:
- 1 db avokádó
- 1 db citrom
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- Az avokádót meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Kicsit összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp citromlevet.
- Botmixerrel pépesítjük, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
3. Sonkás falatkák
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 6 db főtt tojás
- 24 szelet füstölt sonka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- majonéz a díszítéshez
Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.
Kiemelt kép: birthdayoncall.com