Vendégváró hóember ajtóra – egyszerűen, házilag

Akár ajándékba is adható!

2014/12/02

Végérvényesen megérkezett a tél, ami hol eső, hol pára vagy éppen hó formájában már jelét adta. Ha már fázunk, legalább az otthonunk legyen melengető. Egy vidám, vendégváró hóember dísz azonnal jobb kedvre deríthet, amint haza érünk.

Szerencsére némi kreativitással és kézügyességgel megoldható, hogy ne kelljen súlyos ezreket a lakberendezési boltokban hagynunk. Íme a legújabb példa arra, hogy otthon, könnyedén, minimális tehetséggel is szuperjó ajtódíszt készíthetünk.

Az aranyos, látványos hóember akár egész télen őrízheti a házat, hiszen nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek elhervadnának vagy tönkremehetnének.

Mi kell hozzá?

– 3 különböző méretű natúr koszorú
– egy hosszú sál
– egy kalap
– ragasztópisztoly vagy pillanatragasztó
– madzagok vagy szalagok
– néhány karácsonyfa dísz

ajtó

Először is a három koszorút kötözzük össze natúr madzaggal, hogy ne üssön el színben a koszorú anyagától. Majd akasszuk fel egy szögre az ajtóra és díszíthetjük is. Jöhet a nyakába a sál, a madtagon lógó karácsonyfa díszek, csengők, szaloncukor, amit és amennyit szeretnénk, ízlésünk szerint.

A hóember kapjon olyan külsőt, amelyet szíveen nézegetnénk, amikor hazaérünk és jókedvre deríthet. A fejére tegyünk egy kalapot, vagy ha féltjük és nem szeretnénk, hogy ellopják, fekete karton papírból kivághatunk egy kalap alakú sablont. Ha mégis az eredeti mellett döntenénk, egy turkálóban, vagy olcsóbb üzletben keressünk egy egyszerűbb darabot. Miután elkszültünk vele, nincs más dolgunk, mint fogadni a bókokat.

Fontos: akár karácsonyi ajándékba is készíthetjük ezt a bájos ajtódíszt.

Hozzászólások