Venezuelai hiperinfláció: egy havi fizetésnél drágább egy Happy Meal menü

Az átlagfizetés nem elég egy McDonald's menüre

2019/05/16

Magyarországon a legtöbben simán meg tudnának vásárolni egy Happy Meal menüt a havi fizetésükből. Venezuelában azonban nem így van. 

Venezuelában elképesztő az infláció mértéke, van olyan, hogy egy nap még gazdag az ember, másnap pedig egy doboz tejet sem tud már megvásárolni. Most egy caracasi férfi, Jesus Yepez készített egy fotót az egyik helyi Mekiben. A képen az látható, hogy Venezuelában jelenleg egy Happy Meal menü ára 18500 bolívar (20 Ft), ami forintban nem egy nagy összeg, az ottani gazdasági helyzetben azonban rengeteg pénz. 

happy meal

Jesus Yepez megjegyzi, hogy a menü ára több mint a venezuelai minimálbér. Yepez egyébként építészként dolgozik, a lányának futott be egy fagylaltért a Mekibe, akkor szúrta ki az árakat. A férfi azt mondta, az étteremben egy lélek nem volt, amikor bement, ami az árakat elnézve, nem meglepő.

Venezuelában 2013 óta egyre rosszabb a gazdasági helyzet. Gyakoriak az áramkimaradások, a boltok polcai üresek, sok ember éhezik. A gazdasági válság miatt több mint 3 millióan hagyták már el az országot. 

forrás

Hozzászólások