Vércsoport diéta I.

Mit együnk vércsoportunk alapján?

2014/07/01

Négyféle vércsoport szerinti elosztás létezik: A, B, AB és 0-s. Ez a diéta típus, azt vallja, hogy a különböző vércsoportú emberek egyes ételeket másképp emésztenek meg, valamint máshogy reagálnak rájuk. A négyféle vércsoport típusba tartozók, mind-mind más ételeket fogyaszthatnak, hogy könnyebben fel tudják azokat használni. Három kategóriába sorolhatóak az ételek: jótékony hatásúak, semlegesek és kerülendőek. Ha e szerint étkezünk megőrizhetjük egészségünket, erősíthetjük az immunrendszerünket, illetve segítséget nyújt abban, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

Nézzünk ma közülük két típust.

Mit ehetnek és mit nem az „A” vércsoportba tartozók.

Számukra a tökéletes étrend lehet a vegetáriánus, mivel sok zöldséget és gyümölcsöt, szóját érdemes fogyasztaniuk, megfelelő számukra a gabonaféleségek, a hüvelyesek, növényi olajok, magvak. Kerülniük kell viszont a vörös húsokat (marhahús, disznóhús, máj, bárány, borjú, vadhús, kacsa) halat (ponty, pisztráng, lazac, csuka) és fehérhúst (pulya, csirke) azonban ehetnek.

Azonban a legtöbb tejterméket kerülniük kell, ami viszont semleges és minimális mennyiségben fogyasztható az a joghurt, kefir, feta sajt, mozzarella. Zöldségből, gyümölcsből bátran fogyaszthatnak. Vannak azonban köztük is kerülendőek, gyümölcsből például, a banán, narancs, mangó, sárgadinnye. Zöldségfélék közül pedig, a paradicsom, paprika, gomba, burgonya és káposztafélék nem javasoltak.

Ez mondhatni elég alternatív étkezési mód.

Mi javasolt és mi kerülendő a „B”-seknek

Talán ők a legszerencsésebbek, hiszen szinte bármit ehetnek. Húsfélék közül a kacsa, csirke és liba, amit érdemes kerülniük, marhából, vadhúsból és halakból viszont nyugodt szívvel fogyaszthatnak.

Tejtermékből ez a vércsoport típus az, aki mindent ehet. Zöldségekből jó, ha fogyasztanak, sárgarépát, brokkolit, káposztaféléket, paprikát, burgonyát, padlizsánt és karfiolt.

Gyümölcsök közül számukra szinte minden megengedett, de ami kifejezetten jótékony hatással bír, az a banán, szőlő, ananász és a szilva. A magvakat azonban kerülniük kell.

Vércsoport diéta II. – az „AB” valamint a „0”-s vércsoporttal rendelkezők „diétája”

Hozzászólások