Veréb István: ”A gyáva ezer halált hal, a bátor csak egyet”

Interjú Veréb Istvánnal

2017/08/21

Újabb sportolót mutatunk be nektek, aki szeptember 9.-én a Fight Arena keretein belül ringbe száll, ő pedig nem más, mint a birkózó Veréb István! 

Múlt héten Őze Balázs több részletet is elárult a Fight Arena-ról, többek között a versenyzők neveit is megtudtuk. Azóta bemutattuk nektek Szili István ökölvívót, Bogdán Zsolt “Golyót” profi bokszolót és Molnár Benjamin MMA bajnokot. Most pedig megismerhetitek Veréb Istvánt, aki 2015-ben elnyerte Az év magyar birkózója díjat. 

Veréb István

István kedvenc, motiváló idézete Oscar Wildtól származik: “A gyáva ezer halált hal, a bátor csak egyet.” 

Mikor és miért kezdtél el a birkózással foglalkozni?
1992-ben kezdtem a birkózást,apukám unszolására. Nagyon hamar megszerettem ezt a fajta küzdelmet es azóta is a mindennapjaim része.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
A legbüszkébb az idei Európa-bajnokságon elért bronzérmemre vagyok, nagyon nehéz verseny volt. 5 meccsből 4-et megnyertem, mindezt úgy, hogy sérült voltam. A bronz mérkőzésen az olimpai bronzérmes grúzt vertem meg!

Mit vársz a szeptember 9.-i mérkőzésedtől?
Győzni fogok, nem is akárhogyan! Csak a cél lebeg a szemem előtt és senki nem állíthat meg az elérésében. 

Hogyan készülsz a mérkőzésre?
A Budapest Top Team-nél, Peszlen Ferenccel készülök- véleményem szerint az ország legjobb MMA edzője. Ezt kiegészítve birkózó edzéseket és sportág specifikus erő-allóképességi edzéseket is végzek! A birkózást Ritter Árpád koordinálja, az állóképességi edzésekben feleségem Dorina nyújt profi segítséget. 

fotó: nemzetisport.hu, vaol.hu

Hozzászólások