Verebes István nem ment el Bajor Imre temetésére

Mindenki másképpen gyászolja a színészt

2014/08/24

Pénteken helyezték örök nyugalomra a színészt a Farkasréti temető 25-ös művészparcellában, aki augusztus 6-án hunyt el egy budapesti kórházban. Bajor Imre temetésén rengetegen megemlékeztek a népszerű humoristáról – rendezők, színészek, zenészek, színházigazgatók és politikusok is elkísérték utolsó útján a család és a barátok mellett. Azonban Verebes Istvánt és Karinthy Mártont senki sem látta a gyászoló tömegben.

Bajor Imre azt szerette volna, hogy „szép idő és telt ház legyen” azon a napon, amikor végső búcsút vesznek tőle szerettei és ismerősei. Augusztus 22-én, péntek délután így is történt, ám ezúttal senki sem nevetett, amikor saját dalával búcsúzott mindenkitől a hangszórókon keresztül.

Kerényi Miklós búcsúzott először a színésztől – derült ki a Blikk soraiból: „Imre nem volt szabályos. Énekelt, verseket, vicceket mondott, de nem úgy, mint más színész. Valahogy nem volt szabályos, mert ő nem színészkedett, hanem önmagát adta, s ezért szerették.”

hernadijudit
Hernádi Judit búcsúbeszédet mondott Bajor Imre temetésén (fotó: Oláh Csaba)

Hernádi Judit a következő gondolatokkal köszönt el barátjától: „Nincsen ez így jól, Imre! Nincsen jól, hogy nem csókol szájon az öltözőben többé, na és ki fog udvarolni nekem?! Nincs ez így rendben, Kicsihuszár! Nem lehet, hogy Közép-Európa legszebb férfi felsőtestét nem láthatjuk többé. Nem így kellett történnie ennek. Ha most itt lennél, azt mondanád, ugyan már, gyerekek, ne csináljatok ebből gondot, jöjjön el George Clooney, esetleg Angelina Jolie, mondjon pár szót, na és Obama, aztán mindenki menjen haza, és igyon az egészségemre egy jót. De még sincs jól ez így, Imre, és ha útközben találkozol véletlenül Robin Williamsszel, mondjátok együtt: Jó reggelt, Vietnam!”

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Heti Hetes évadnyitó részét teljes mértékben Bajor Imrének szentelik. Azonban Verebes István sem a temetésen, sem a műsorban nem kíván részt venni – érthető okokból. Habár a színész nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, Ónódi György, a Heti Hetes főszerkesztője nyilatkozott a Blikknek.

„Úgy tudom, előre jelezte Pista, hogy nem lesz jelen a temetésen. Hívtuk a Heti Hetes 16. évadának első adásába is, ami szeptember első vasárnapján kerül adásba, és csak Imiről szól majd, de Verebes ide sem akart eljönni. Neki ez túl fájdalmas. De megértem, mindenki másképpen gyászol.”

 képek forrása: Kiskegyed, MTI

Hozzászólások