Intim pillanatok a menstruáció ideje alatt is

Tévhitek és tények, hogy sosem kelljen kihagynod

2014/07/05

Sokan készpénznek veszik az elképzelést, miszerint a menzesz alatt nem lehet szexuális életet élni. Tények és tévhitek a menstruáció alatti szexről.

A menstruáció ideje alatt folytatott szexuális élettel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A kérdés még napjaink szexcentrikus világában is a tabutémák egyike. Van, aki el sem tudja képzelni, hogy megtegye, van, aki nem zavartatja magát.

Ha az utóbbi mellett döntünk, az alapvető szabályokat nem árt betartani.

Szabad vagy sem?

Fizikailag és biológiailag semmi akadálya nincs a menzesz alatti szexnek. Az már más ügy, hogy kinek van ilyenkor kedve közelebbi kapcsolatba kerülni a párjával. Felmerülhetnek higiéniai és libidóbeli kérdések is, ha azonban egyik félnek sincs semmilyen kifogása az aktus ellen, hozzá is lehet látni.

Nagyon fontos, hogy mindkét félnek alaposan meg kell tisztálkodnia, mert a nők a menstruációs időszakban sokkal érzékenyebbek a fertőzésekre! A könnyebb megoldás, ha tampont használtok és közvetlen behatolás nélkül juttatjátok el egymást a csúcsra, de a behatolás is megengedett.

Young woman sleeping

Hamarabb megfertőződünk

Tény, hogy a menstruáció alatti szex fokozza a fertőzésveszélyt, ilyenkor ugyanis a női szervezet védtelenebb a káros mikroorganizmusokkal szemben. Ennek oka, hogy a méhszáj ebben a pár napban nyitottabb a szokásosnál, emiatt könnyebben utat törnek maguknak a nem oda való baktériumok.

A síkosító használata viszont – a fenti okok miatt – nem megengedett! Nagyon fontos még, hogy ne felejtsetek el védekezni! A folyamatban lévő menstruáció nem gátolja a megtermékenyülést!

Gyorsabban túl leszünk rajta…

Vagyis a menstruáción, nem a szeretkezésen. A szex hatására az egész menstruációs ciklus felgyorsul. A titok nyitja itt is az orgazmus okozta összehúzódásokban keresendő. A méhnyálkahártya hamarabb leválik, és felgyorsul az ürülési folyamat.

Hozzászólások