Veszélyben a férfiak herezacskója

A laikus fürdőzők aggódhatnak

2015/06/24

Brutális fenevadat fogott apa-fia a New Jersey mellett lévő tóból. Az emberekre egyébként alapvetően nem veszélyes hal olyan fogazattal rendelkezik, ami komoly károkat okozhat az emberi testben. Legnagyobb veszélynek a férfiak herezacskója van kitéve.

A pacu néven ismert hal a piranha rokona, sokan össze is tévesztik vele, mert ez a példány is komoly fogazattal rendelkezik. A ragadózó halhoz képest azonban erről a fajról tudni kell, hogy alapvetően nem veszélyes az emberre, kisebb halakkal és gyümölcsökkel táplálkozik, és akár 27-28 kilósra is megnőhet.

pacu

Igen ám, de a meztelenül fürdőző férfiak herezacskója így is veszélynek van kitéve. Az ártatlan lubickolásból akár vérfürdő is válhat, ugyanis több alkalommal előfordult, hogy zsákmánynak nézte a férfiak csüngő ékét, ezért támadásba lendült. A jóízű lakoma így lesz végül tragédia. Az egyébként az Amazonas folyóiban honos pacu hal egyre nagyobb veszélyt jelent az óvatlan fürdőzőkre. A lakhelyétől távol eső helyeken mostanra gyakran adnak jelzéseket a horgászok egy-egy pacu kifogásáról a közkedvelt strandokon.

A minap apa és fia egy úszókkal teli partszakaszon halászott ki egy ilyen veszélyes jószágot, amire először azt hitték, hogy piranha. Azonnal kiterelték a strandolókat, mielőtt nagyobb baj történt volna.

pacu2

Pápua Új-Guineában már két ember veszítette életét az emberi fogazatra nagyon hasonlító hal harapásától, mert nem tudták időben ellátni sérüléseiket, végül a vérveszteségbe halt bele a két férfi. A helyiek nem véletlenül hívják gömbvágónak ezt a fajtát.

Sok vadvédelmi szakértő attól tart, hogy a most kifogott pacu hal rossz ómen, és aggódnak a környezet természetes élővilágáért. Mindenesetre, aki mostanában úgy tervezné, hogy New Jersey-be látogat, és még a habokba is vetné magát, feltétlenül húzzon fürdőnadrágot.

Hozzászólások