Veszélyben volt Orbán Viktor

Hatvanas férfiak készültek merényletre

2015/12/14

Bizonyítékok kerültek elő két hatvanas éveiben járó férfiról, akik merényletet akartak elkövetni a vasárnap ismét a Fidesz elnökének választott Orbán Viktor ellen.  A rendőrség a nyomozás sikerességének érdekében nem árul el részleteket a fejleményekről.

A kormányfőre November 22-én csaptak volna le a támadók, de a terrorelhárítók szemfülesek voltak, s még azelőtt biztonságba helyezték Orbán Viktort, mielőtt megvalósították volna a tervet. A Népszabadság információi szerint a két férfinál tartott házkutatás során olyan bizonyítékok kerültek elő, amik kétségbevonhatatlanul árulkodnak a támadás eltökélt megtervezéséről. Egyelőre  lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják őket,  ugyanis sorozatlövő fegyvert és egy otthon barkácsolt hangtompítót koboztak el tőlük.

A bilincsbe vert urak a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjainak vallották magukat, amelyik szervezetet a párizsi terrortámadások óta fokozatos figyelemmel kísértek a hatóságok, így folyamatosan a telefonvonalaikon lógtak. Innen szerezhettek értesülést a tervről, ám a 15-20 fősre becsült csoport elhatárolódik a merénylettől, a lesből támadást idegennek valónak nyilvánították maguktól. 

Vasárnap a Fidesz megtartotta a terrortámadások miatt egy hónappal eltolt kongresszusát, ahol három ellenszavazat mellett ismét megválasztották elnöküknek Orbán Viktort. A kormányfő beszédében nagyrészt a párt sikerességéről tett említést, ám nagy ígérettel állt elő: a lakásépítés áfáját 27 százalékról 5-re fogják csökkenteni. Továbbá kijelentette, hogy Európa liberális korszakának vége, mert szembefordult a szabadsággal. A pártról pedig kihangsúlyozta “30 éve itt vagyunk (…), és a következő 30 évben is itt leszünk“.

Főkép: gettyimages.com

Hozzászólások